2018. július 17., kedd

A SZAKKÉPZÉST ÉS AZ MTA-T IS FELFALTA PALKOVICS MINISZTÉRIUMA

MÉRCE
Szerző: DIÓSZEGI-HORVÁTH NÓRA
2018.07.17.


Ma sem lankadtak a képviselői ujjak, szorgosan szavazták meg sorra a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatokat és -módosításokat.

Elfogadta az Országgyűlés többek közt a jövő évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatot, amely 42 jogszabályt módosít. Átment az országgyűlési képviselők fizetésemeléséről szóló javaslat (micsoda meglepetés!), módosult a csődtörvény és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény is, a gyermekvédelmi rendszerbe beillesztették a tanoda intézményét, a szociális temetés jogintézményének hatálybalépési időpontját pedig 2021. január 1-jére tolták ki – írja az MTI.

Szigorúbb szabályok vonatkoznak a jövőben a kampánytámogatás visszafizetésére, a választási plakátokon közzé kell tenni a megrendelő szervezet nevét, az átjelentkezések miatt a szavazatszámláló bizottságok nagyobb létszámmal működhetnek, a helyi választási iroda vezetője pedig fegyelmit kaphat, ha urnazárás után fél órával a szavazókörökben nem fejezték be a voksolást – többek között ezt tartalmazza az egyes választásokkal kapcsolatos törvényeknek az Országgyűlés által elfogadott módosítása.
És persze – hiába a hazai és nemzetközi tiltakozási hullám – a Magyar Tudományos Akadémia költségvetési támogatását áthelyezték Palkovics László újonnan felállt minisztériuma alá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.