2018. július 20., péntek

A VÁRÓTERMI KÖZVÉLEKEDÉS SZERINT EZ A KIPLAKÁTOLT ZSIDÓZÁS, MIGRÁNSOZÁS CSAK BLÖFF

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- VENDÉG BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2018.07.20.


Tárgy: Lyme

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Juj! Most van gond! Senki nem tud biztos búvóhelyet kendnek. Mert az már tuti, hogy ott se jó. Sőt. A nemzet kullancsa a minap arra járt. Nem kizárt, hogy mi is onnan fertőződtünk meg, úgyhogy pucoljon kend, amíg teheti! Már csak az a kérdés hová? Mert kendről is kideríthetik gyorsan, hogy gondolathordozó, márpedig az veszélyes. Itthon például kiszuperált izraeli titkos ügynökökkel szívatja az udvari tollnok az önálló gondolkodásra képes belföldi magyarokat, és közben még kultúrkampf is van. (Kend tudja, hogy ez mi a bánat?)

Ha tud egy jó helyet, nekünk is szóljon. Megyünk. Az újságíró csaj megírta: „Kihúzom magam: magyar vagyok”, és tényleg kihúzott Kanadába. De neki volt útiköltségre valója. A pártszolgálatosokat jól fizetik. Főleg a pártpropagandistákat. Addig elvárakozgatunk itt a sürgősségi rendelő várótermében, amíg kend véletlenül nem kap valami kárpótlást. Kend végül is politikai üldözött. Itt már minden kutyaütő kapott valamilyen jogcímen. Volt, aki azért, mert jött, volt, aki azért, mert ment, szóval mindenféle jöttment. Vélhetően az egy állapotban maradóak is sorra kerülnek egyszer. Így aztán mi itt várunk, várakozunk. A tata nem mer leülni, mert attól tart leltárba veszik, mert az esetlegesen felbukkanó importmagyar szakszemélyzet bútortartozéknak nézi. Politikus nincs a közelben, így nyugodtan várakozhatunk, hiába közterület. Most még. Ezt még egyelőre nem tiltja a törvény. Állítólag itt, és ilyenkor még beszélgetni is szabad, de ez már egyáltalán nem biztos. A tatát nem hozza ki a sodrából ezeknek az örökös hatalomféltéstől görcsbe rándult bugrisoknak a vergődése. „Kisunokám – mondja – csak természetesen, tegyünk úgy, mintha körülöttünk emberek élnének és mivel magunkról már tudjuk, hogy emberek vagyunk, hátha mások is felismerik magukban a társadalmi lényt.”

Ez a „lény” nekem gyanús. Mert a Lyme-kór okozója is lény. Az is évekig lappanghat, mint az emberi öntudat. A diktatúra meg pláne! Ezt a Zsiga bácsi mondta, amikor az SZTK-ban táboroztunk a tatával. Mert a tata, az semmi, hogy sokat beszél. Beszéltetni még jobban tud! És ez attól van neki, hogy odafigyel a másikra. Már úgy értem a beszélőre, meg arra, amit mond. Ez ritkaság. Olyanokat is elmondanak neki még az idegenek is, amit a doktornak se és ez azért van, mert ő tényleg odafigyel, ingyen, érdeklődve, és ilyen manapság nincs.

Na és azt akarom mondani, hogy a Zsiga bácsi szerint kendéknél már nem lappang, ami nálunk még sunyít, de azért néha kimutatja a foga fehérjét. (Ez, mondjuk, nekem elég sejtelmesnek hangzó képletes beszéd, de kend biztosan érti, mire gondoltak, mert olyan jelentőségteljesen összekacsintottak, amit –kend tudjon róla- vett az állambiztonsági kamera. Azt nem tudni hangfelvételt készített-e a gondolatrendőrség.)

Erről jut eszembe, hogy panaszkodott/dicsekedett egy bácsi a médiában, hogy évek óta nem került elő a vízágyú. Amire a Zsiga bácsi úgy reagált, hogy persze, mert már azt is ellopták ezek a mocskok és azzal locsolják a közös arab-izraeli-magyar kenderültetvényt meg a mákföldeket. Bizony. Mondta is a Zsiga bácsi, hogy „Ma már tudjuk, hogy az elpuhult elvtársaknál százszor rosszabbak lettek ezek a nyakunkon ülő elvtelen tettestársak, de hát a tapasztalat teszi a mestert, előbb utóbb kénytelen lesz a nép demokráciát csinálni!”

A várótermi közvélekedés szerint ez a kiplakátolt zsidózás, migránsozás csak blöff! Az imádságos ember is elismerte. Ezek együtt sanyargatják a magyart. Cimbik. Minimum. Mert az izraeli nagykövet sokat sejtetően úgy fogalmazott, hogy a kegyurunk és a Netanjahu közeli barátok, megvan köztük a kémia. Biztos még nem merik felvállalni a másságukat, azért nem voltak a Pride felvonuláson, de lehet valami alapja a jó viszonyuknak, mert a Netanjahu ellen három vizsgálat folyik korrupció miatt. Itthon vizsgálat elő se fordulhat, mert vizsgálat nélkül is köztudott milyen spórolós gazdánk van. (Mikor ez otthon szóba került, a nagyi kommentje rövid népnemzeti volt: „Madarat tolláról, embert barátjáról”.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.