2018. július 24., kedd

AHOL EGY KORRUPT GYŰLÖLETPÁRT AZ ÖSSZES ENYVES KEZÉVEL 42 SZÁZALÉKON HASÍT AHELYETT, HOGY A PARLAMENTI KÜSZÖBBE VERDESNÉ A FEJÉT, OTT NINCS MIT TENNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT.
2018.07.24.


Mi tagadás, április 8-ai keserves érzések kerülgetnek.

Mészáros Lölö vállalkozózseni az istenverte választás óta eltelt minden egyes kibaszott munkanapon zsebrerakott egy milliárdos munkát. A Fidesz kétharmados diadala óta 74 napot dolgoztunk, ha átlagolunk, Mészárosék minden nyomorúságos munkanapon behúztak egy több mint 1,2 milliárd forintos állami megbízást.

Közben csendben, sunyiban, ahogy szokták, megtolták a kommunikációnak nevezett állami propagandára elkölthető alapot. Ez azt jelenti, hogy az eddig megszokott 25 helyett 30 milliárdos keretszerződést írt alá még június közepén a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH). A keretösszeg kétszer feltölthető, tehát ha véletlenül idő előtt elköltené a hivatal a 30 milliárdot, akkor idén még kétszer elkölthet ennyit, azaz végső soron akár 90 milliárdot is. (Legutóbb éltek is ezzel az elvtársak, az eredetileg 25 milliárdos keretből 75 milliárd lett.)

Közben Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, akinek vállalkozása Polt Péter legfőbb elsikálóművész szerint összesen 973 millió (közel 1 milliárd) forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének, köszöni, jól van. A kárt mai napig senki nem térítette meg, ám a Simonka becsődölt cégét érintő büntetőeljárás ellenére, annak vagyona már vissza is vándorolt a kormánypárti bűnözőgyanús egyén pereputtyához. Az okozott károk enyhítése helyett inkább úgy döntöttek, nem hagyják csak úgy elkótyavetyélni korábbi tulajdonukat. Megtehetik? Meg?

Közben Tiborcz István ingatlanfejlesztő, megélhetésileg miniszterelnöki vő a BDPST nevű botrányos, az időközben elhunyt, az FBI által körözött szaúdi milliárdossal, Gaith Pharaonnal üzleti kapcsolatban álló cége áttette a székhelyét a Kelenhegyi út 27. szám alatti villaépületbe. Az ingatlant tulajdonló cégcsoport három befolyásos üzletember érdekeltsége: az építőiparban és a labdarúgásban is érdekelt Garancsi Istváné, a Mol olajvállalatot irányító Hernádi Zsolté és Csányi Sándor OTP-vezéré. Az üzenet: az Orbán família egyre szorosabb kapcsolatot ápol az ország gazdasági elitjével, kéz kezet mos, a vezér politikai befolyáságának és mindenhatóságának árnyékában zsírosodik a gazdasági oligarchia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.