2018. július 12., csütörtök

AHOL A SZAKMÁT TETTÉK RENDBE, NEM A STADIONOKAT

INDEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2018.07.12.


Vasárnap este minden kérdés tisztázódik az idei futball-vb-n. Villámösszefoglaló, mi volt eddig, ki a két edző, és mire számíthatunk a Luzsnyiki Stadionban.

- Franciaország másodszor vagy Horvátország először.
- A horvát a 13. nemzet, amelyik döntőt játszik, a kilencedik győztes lehet, 2010 után bővülne a sor.
- Didier Deschamps lehet a harmadik, aki világbajnok játékosként és edzőként is.
- A másik oldalon Zlatko Dalić emelkedhet a halhatatlanok közé, aki kényszerből, lényegében ismeretlenül került a kapitányi pozícióba.

A fentiek a vasárnap este legfontosabb pontjai, magyar idő szerint öttől rendezik a moszkvai Luzsnyiki Stadionban a döntőt. A franciák a csoportból két győzelemmel és egy döntetlennel léptek tovább, az eddigi egyetlen 0-0-t ők játszották egy kvázi tét nélküli meccsen a dánokkal. Utána a rendes játékidőben eldöntöttek minden párharcot.

A horvátok kilenc ponttal startoltak a három csoportmeccsen, a kieséses szakaszban azonban egyszer sem tudtak 90 perc alatt nyerni, kétszer büntetőkkel, egyszer hosszabbításban léptek tovább.

A két válogatott 1998-ban az elődöntőben összefutott egymással, akkor Aljosa Asanović passzát Davor Šuker értékesítette a második félidő elején, de a vezető gól nem terítette le a franciákat: az ellentámadásból Lilian Thuram egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte. A jobbhátvéd sem előtte, sem utána nem talált be válogatott mezben, a legfontosabb alkalomra tartogatta góljait. Laurent Blanc-t – már 2-1-nél – kiállították, de a hajrában nem tudott nyomást kifejteni a horvát válogatott.

Ennyi bőven elég is a múltból, mert a jelenben is akad érdekesség szép számmal:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.