2018. július 11., szerda

AZ ESZTERGOMI FIDESZES ELITIG ÉR AZ ÚJ OLAF-BOTRÁNY, NEVEKET TÖRÖLTEK AZ ÉRINTETT CÉG HONLAPJÁRÓL

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.07.10.


Az új OLAF-botrányban, a K+F kifizetéseket érintő 9 milliárdos buktában emlegetett Infokom-Innovátor Nkft. kreatív vezetőjeként dolgozik az esztergomi fideszes polgármester fia. Borz Gergely és édesanyja, Romanek Etelka is jó viszonyt ápolnak Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspökkel. Az Infokom-Innovátor pedig a szintén esztergomi MOL-vezérhez, Hernádi Zsolthoz kötődik.

Csaknem 9 milliárd forint uniós pénzlehúzást állapított meg az EU csalás elleni hivatala, az OLAF egy kutatás-fejlesztési (K+F) programnál. Az esetről elsőként beszámoló 24.hu meg is nevezte a magyar cégeket, amelyek az OLAF szerint érintettek a csalássorozatban. Köztük az Infokom-Innovátor (korábban BME-Infokom Innovátor) Nonprofit Kft.-t. A magyar adóhatóság is nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Az érintett cégek az OLAF szerint kamu fióktelepeket hoztak létre, hogy regionális támogatási projektekben vehessenek részt, illetve csak papíron foglalkoztattak távmunkásokat. Ráadásul az Infokom (és egy másik, de az Infokomhoz tulajdonosai révén kötődő magyar cég) a pályázati pénzből fizette olyan dolgozóit is, akiket nem lehetett volna.

Az Infokom-Innovátor honlapján Szabó Sándor ügyvezetőt mutatják csak be. Korábban azonban mások is szerepelhettek az így kiemelt vezetők között, az oldal forrásában ugyanis még látszanak további nevek is. Csakhogy – szakszóval – kikommentelve, azaz egy olyan, a megjegyzéseket jelölő parancskóddal ellátva, ami a honlap látogatója számára láthatatlanná teszi a szöveget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.