2018. július 5., csütörtök

AZ OLIGARCHÁK KISZÁLLHATNAK MAGYARORSZÁGBÓL, AZ EMBEREK NEM

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.07.05.


...Simicska Lajos valószínűleg kényelmesen, még ha kicsit szomorúan is fogja leélni az élete hátralévő részét. Felelősséget nem kell vállalnia semmiért, az életét már nem fogják nagyban befolyásolni annak a rendszernek a keretei aminek létrehozásában ő is részt vett.

Mi viszont nem tudunk kiszállni. Mi, bérből és munkából élő emberek, nap mint nap szenvedjük el a Fidesz gazdaságpolitikájának, társadalompolitikájának, egészségügyi és oktatási rendszerének eredményét.

A mi mindennapjainkban ott van az a hatalmi téboly, amit a szép lassan partállammá terebélyesedő Fidesz képvisel. Lajosnak pedig valószínűsíthetően az lesz majd a problémája, melyik whiskyt válassza a meccsnézés mellé.

Ez ma a politika Magyarországon. Az országért hamis felelősséget vállaló oligarchák és politikusok rendszere, akik a lopott pénzből egy saját világban éldegélnek, teljesen eltávolodva a napi valóságtól. Ha pedig kényelmetlenné válik a talaj, akkor kilépnek a politikából.

Simicska Lajosnak se azért nem kell felelősséget vállalnia, hogy mivé építette a Fideszt és az országot, se azért, mert a Jobbikkal ellenzéket mert támogatni. Azért majd megbüntetik az egyszeri szavazót, a hangját felemelni merő választót, tanárt, tűzoltót, orvost.

A felelősséget és a következményeket ebben az országban csak és kizárólag a nép viseli, a jogokat pedig csak és kizárólag az oligarchák birtokolják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.