2018. július 23., hétfő

AZ OTTHONÁPOLÁS A LEGNEHEZEBB MUNKA, EXTRA ELISMERÉST TERVEZÜNK - A MINISZTERELNÖK VÁLASZOL

VÁLTOZTATÁST AKARUNK BLOG
Szerző: notner
2018.07.23.


2018. július 20-án sajtókérdésekre a NER miniszterelnöke úgy válaszolt, hogy "A kollektív zaklatás csúnya dolog". Úgy gondoltuk, felesleges zaklatni a miniszterelnök1 személyt. Ezért a legégetőbb kérdésekre a miniszterelnök2 felel.

A miniszterelnök2 ott van valahol mélyen. Csak hát ez a diktátor személyiség már évek óta masszívan elnyomja őt. A miniszterelnök2 jó szándékú, demokratikus, együttérző személyiség, akinek célja, hogy a magyar állampolgárokat összefogja, segítse és Magyarországot ismét egy boldog országgá tegye. Mostantól tehát ő fog válaszolni érdemben a sajtókérdésekre.
Sajtókérdés: Az ápolási díjat néhány tízezerrel nem sikerült megemelni?

Miniszterelnöki válasz:

Az év vége fele, amikor látjuk hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre. Jó munkát mindenkinek!

Ez egy régóta fennálló probléma. Nekem ugyan épp nincs senki az ismerőseim között, aki ilyen helyzetben lenne. De beszélgettem a Kossuth téren is az érintettekkel, ezért tisztában vagyok vele, hogy az otthonápolás a legnehezebb munka, ezért extra elismerést tervezünk bevezetni. Ez azonban -bármennyire is a szívem szakad bele- nem kivitelezhető most azonnal.

Sajnálom, hogy a múltkor az új EMMI miniszterünk nem talált azonnali megoldást az érintettekkel. Tudom, hogy ezzel a döntéssel most nem lettünk népszerűbbek, de ezt csak egy átmeneti döntés. Muszáj volt mérlegelnünk, mert most azokat a devizahiteleseket kell azonnal megmentenünk, akik már a végrehajtás és a kilakoltatás határán vannak. Nyilván nem engedhetjük, hogy tisztességes emberek az utcára kerüljenek egyik napról a másikra.

Tudnia kell a tisztelt állampolgároknak azt is, hogy addig, amíg a következő fél év során végighajtja az ügyészségünk, hogy pontosan meglegyenek azok, akik miatt az EU pénzekből vissza kell fizetnünk sok milliárd forintot, igen szűk a mozgásterünk. Azt egyikőnk sem szeretné, ha örökre elvágnánk magunkat az EU-tól és a pályázati forrásoktól. Ezért ezt a hatalmas összeget most akkor is az államnak kell visszafizetnie, ha tudjuk, hogy ez nem igazságos. De a főügyészségtől épp ma kaptam a választ, hogy elindultak a kihallgatások, jó nyomon vannak, hogy megtehessék a konkrét feljelentéseket és mielőbb kiderüljön, kik azok, akiken számon fogjuk kérni az összeget. Ez azonban nem lesz könnyű és gyors folyamat.

Épp ezért hogy legalább enyhítsek a helyzeten, a következőt teszem, miniszterelnöki hatáskörömben, azonnali hatállyal: létrehozok egy központi alapot, amelyből a következő évi költségvetés kialakításáig a TAO pénzek 10%-át bekérjük, mint az alap induló tőkéjét. Ez nem rengeti meg a támogatott sportklubok költségvetését sem, de már fedezi az otthonápolási munka minimálbér körüli összegét. Ezen kívül az évben még hátralévő állami beruházásokra olyan szerződési záradékot vezetünk be, hogy a bevétel 1%-át a nyertes kivitelezők szintén ebbe az alapba kell, hogy befizessék. Ez számukra könnyen elviselhető terhet jelent. Természetesen, ebbe az alapba bárki más is befizethet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.