2018. július 13., péntek

CSAK KÉRNED KELL, ÉS AZ EGYÉLŐISTEN(KEDŐ) MEGSEGÍT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.07.13.


Hello, drága olvasók! Péntek reggel van, ráadásul péntek 13, és a bőség zavara tört rám, fogalmam sincs honnan kezdjem a sok jóságnak és finomságnak az ecsetelését, ami ostromolja a mindennapokat. Mert abból van bőven, hálistennek. Kezdjük az első címmel, ami szembejött, az ordibáló nagybetűktől megkímélek mindenkit.

Jó kiindulópont a kórházi fertőzések csökkentésére

Alcím: Az Emmi intézkedési tervében egy tanácsadó testület felállítása is szerepel

Az igen!!! Ja, nem. Összezavarodtam egy csöppet. Nem úgy volt, hogy nincsenek is kórházi fertőzések, csak álhírek és rémhírek, amiket a senki által meg nem választott balliberális sajtó terjeszt? Most meg kiderül, hogy mégiscsak vannak kórházi fertőzések, amelyek csökkentésre szorulnak és még csak a kiindulópontjánál tartunk a visszaszorításuknak? És tanácsadó testületek kellenek ehhez, tényleg? Az segít? Jó, mert a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint a legnagyobb áttörést az jelentené a kérdésben, ha az intézmények nyilvánossá tennék a fertőzésekről szóló adatokat. Erre nem gondoltak? Hogy kurvajó lenne tudni, egyáltalán honnan hova kellene eljutni? Nem értek hozzá, csak kérdezem. Ezek szerint a Tízparancsolat nem működött? Sajnálom.

Szerencsére olyasmi is van, amit nem csökkenteni, hanem emelni szükséges. Ilyen például a tisztelt képviselő urak és hölgyek fizetése. A kormánypárt dolgozik, és lám, megvan az eredménye. Nemzetiék benyújtottak egy olyan törvénymódosítási javaslatot, amelynek értelmében havonta nagyjából 200 ezer forinttal többet kereshetnek a parlamenti képviselők. Pártállástól függetlenül. Ha véletlenül átmegy a javaslat a szavazógépezeten (höhö), a képviselők a bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, ami azt jelenti, hogy az eddigi 748 ezer forintos tiszteletdíjuk a jövőben 948 ezer forintra nőne. A frakcióvezetők ennek a dupláját, a frakcióvezetők helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék az újonnan megállapított képviselői alapfizetésnek. Ehhez a növekedéshez igazodik természetesen a lakhatási támogatás emelkedése is, az indoklás szerint ugyanis a fővárosi albérletárak az elmúlt 5-6 évben megduplázódtak. Aha. A bérből, fizetésből élők lájkolják ezt. A legjobban a méltatlanul lekommunistázott, de valójában soha nem kommunista Kövér László mindig frusztrált-morcos portás jár, akinek fizetése a képviselői illetmény 2,7-szerese lesz, tehát majdhogynem bruttó 3 millió forint. És ezt maximálisan meg is érdemli, hiszen – és meg is magyarázták az elvtársak – a piacon is emelkedtek a bérek, tehát nehogy már Kövér jól megérdemelt fizetése ne emelkedjen. Ezen felül nyilván még kap egy raklapnyi olyan támogatást, ami miatt jóval több pénzt vihet majd haza. És megint ugyanaz a gennyes húzás: amikor áprilisban megírta a sajtó, hogy mire készülnek, teli pofával tagadták, hát tessék. Remélhetőleg az ellenzéki politikusoknak sem lesz semmi kifogásuk az akció ellen.

Akkor ezen a ponton szólok, hogy miközben az elvtársak derűsen emelgetik a saját bérüket, a legpofátlanabbja (aki nem mellesleg a legjobban jár azzal, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze) meg az EU-t sarcolná meg, amiért a magyarokat elüldözték az országból, az otthoni ápolás ügyében semmilyen eredményre nem vezetett a civil szervezetek tárgyalása Kásler Miklós minisztériumával. A civileket egyébként olyan édesanyák képviselték, akik maguk is fogyatékkal élő beteg gyereküket ápolják. A Fidesz többség (a kétharmados a háromharmadért) csuklóból lesöpörte azt a javaslatot, miszerint az otthoni ápolást munkaviszonyként ismerjék el, és hogy legalább a minimálbért érje el az ápolási díj összege. Káslerékkel semmire nem jutottak az érintettek, de a Fidesz-kommunikáció szárnyal. Olyannyira, hogy az összes bőr lesül a pofámról szégyenemben:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.