2018. július 27., péntek

FIDESZES KULTÚRARC FELSŐFOKON

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.07.26.


Szép jó estét mindenkinek! A mai napon megtudhattuk, hogy Orbán Viktor bizony nem állami pénzen, hanem saját költségen – bár ezt is mi dobjuk össze, de ez már mellékes – utazott el Oroszországba, hogy ott találkozzon régi jó barátjával, Vlagyimir Putyinnal.

"Magánprogram volt, és mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette."

– ezt közölte Dömötör Csaba államtitkár Pintér Tamás, jobbikos képviselő kérdésére. Nos, ez az út bizony több százezer forintba került, melyet a miniszterek elnöke elég nehezen engedhetett volna meg magának, amennyiben az adóbevallása szerinti vagyona megegyezne a valósággal. Az ott leírtak szerint tudniillik Orbánnak mindössze 993 ezer forint megtakarítása van, ami könnyen lehet, hogy ezzel az orosz kiruccanással el is párolgott. Már ha egyáltalán elég volt az összeg. Azért reméljük, sikerült egy kis rubelt kölcsönkérnie szintén régi jó barátjától Mészáros Lőrinctől, akinek ez az összeg meg sem kottyan, hiszen percek alatt többet keres anélkül, hogy dolgoznia kellene érte.

A tusványosi dzsembori továbbra is lehetőséget ad a Fidesz prominenseinek arra, hogy egymás között beszéljék ki párton belüli problémáikat. Arra pedig, hogy ilyen problémák márpedig vannak, a mai nap szolgáltatott példát. Bármilyen meglepő, L. Simon László többször is vitába szállt a mellette ülő Orbán János Dénessel. L. Simon ugyanis elég sok kérdésben nem értett egyet a Magyar Idők költő-rovatvezetőjével. Ezek közül szemzgetnénk néhányat:

OJD: HA EGYSZER MINKET MEGSZAVAZTAK, A KULTÚRPOLITIKÁNKAT IS MEGSZAVAZTÁK

L. Simon: A POLITIKUSOKAT, BENNÜNKET VÁLASZTOTTAK MEG, NEM AZ ÍRÓKAT!

A PÁRTKÖZPONTBÓL KELLENE ODASZÓLNI? ÉN NEM TUDOM, MIBEN SZOCIALIZÁLÓDTATOK ITT ERDÉLYBEN, DE NE MENJÜNK EL EBBE AZ IRÁNYBA! (…) NEM A PÁRTKÖZPONTBÓL BETILTOTT LAPOK, VAGY A TÁMOGATÁSOK MEGVONÁSA A MEGOLDÁS


Ilyen és ehhez hasonló sziporkák hangzottak el ma Tusnádfürdőn. Érdemes megnézni a vita teljes leiratát is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.