2018. július 25., szerda

FIDESZES VAGY? AKKOR TESSÉK, NEKED IS ITT VAN 50 MILLA, ÉPÍTS HÁZAT

INDEX
Szerző: ROVÓ ATTILA
2018.07.24.


- A kormány 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat egy vidékfejlesztési pályázaton, túlnyomó többségüknek falusi szálláshely építésére.

- Aki ezt megnyeri, annak öt évig kell szálláshelyként üzemeltetnie az új ingatlant, utána eladhatja vagy családi házzá alakíthatja.
- A nyertesek között sok a fideszes, illetve független polgármester, de találtunk exállamtitkárt, miniszteri rokont, elítélt bűnözőt, útépítőcég-vezetőt is.
- Területi elosztásban is vannak érdekességek: van falu, ahol 1800-an laknak, de most tíz darab, egyenként 60-80 milliós panzió épülhet. Másutt a polgármester két különböző rokona kapott kétszer ötvenmilliót.

- A séma ismerős: másfél éve ugyanez történt.


Emlékeznek még Mondok József izsáki polgármesterre, aki EU-s pénzből építtetett két falusi „panziót" is, de mindkettőről kiderült, hogy csak ő és esetleg néha a vadász haverjai laknak benne?

Jó trükk volt, de aztán lebukott, vádat is emeltek ellene, mi pedig akkoriban írtunk egy hosszú cikket arról, hogy nem is kell konkrétan ellopni az ilyen pénzeket, mert teljesen legálisan is ki lehet használni az EU jóhiszeműségét, nemtörődömségét, bénaságát, nevezzük, ahogy akarjuk. Arról van ugyanis szó, hogy az ilyen pályázati pénzből épülő ingatlanokat öt évig kell csak szállásként üzemeltetni, utána bármit lehet vele csinálni. Például saját magunknak családi házzá átalakítani és beköltözni, vagy simán eladni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.