2018. július 24., kedd

GULYÁS GERGELY SZERINT NEM ELVÁRHATÓ, HOGY A FIDESZESEK ROKONAI NE NYERJENEK ÁLLAMI PÉNZEKET

VÁROSI KURÍR / KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: Városi Kurír 
2018.07.24.


A keddi kormányinfón Gulyás Gergelynél rákérdeztek a legutóbbi panziófejlesztési pályázatra, amin az Index cikke szerint Szatmáry Kristóf fideszes képviselőn, Daher Pierre korábbi fideszes képviselő felesége és Fazekas Sándor rokonán kívül még egy féltucatnyi Fidesz-közeli pályázó nyert több tízmillió forintot panzióépítésre. 

Nem méltányos?!

Ahogy várható volt, a miniszter nem látja különösebben problémásnak, hogy a Fideszhez szorosan köthető pályázók is jól szerepeltek, szerinte a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak, és „egy évekkel ezelőtt leköszönt volt képviselőt nem lenne méltányos kizárni egy ilyen jellegű pályázatból”.

Öt év múlva már családi ház lehet az uniós pénzből épült panzió

Hozzátette, hogy senki előnyt vagy hátrányt nem szenvedhet azért, mert országgyűlési képviselőként tevékenykedett vagy tevékenykedik.

Egyébként ilyen pályázatok érdekessége, hogy korábban sokan csak magánlakásnak használták az uniós pénzből felépített épületeket, mint például az izsáki polgármester is. A panziót pedig csak papíron üzemeltették. De ha a mostani nyertesek várnak öt évet, már teljesen legálisan zárhatják be a boltot, és használhatják családi házként az ingatlanokat. Gulyás itt is elmondta, hogy ez a szabályozás mindenkire egyformán vonatkozik. Bár azt nem tudja megmondani, hogy ez a szabályozás jó-e...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.