2018. július 14., szombat

HABONY LAPJA LÖVETNE A MENEKÜLTEKRE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.07.13.


Az élettér megóvása érdekében fegyvert kell használni a megszálló, idegen népességgel szemben – ez nem történelmi citátum egy 1939-es, német szórólapról. Ez a mai Magyarország, a kormányzat egyik szócsövének felhívása.

Az eddig sem volt titok, hogy a hazai kormánypropaganda előszeretettel használja a náci Németország ideológiailag fontosabb fogalmait. Ilyen például a végső megoldás, az endlösung, de most előkerült az élettér (lebensraum) is. Mégpedig pontosan abban az értelemben, amelyben a nácik használták: a magyarok veszélyeztetett életterének fegyveres megvédésére bíztat Habony Árpád jobb napokat sosem propaganda terméke.

A felületes szemlélőnek úgy tűnhet, a NATO-csúccsal kapcsolatos betűhalmazra tévedt az orgánumban. Az állítólagos olvasói vélemény azonban morális szempontokból igyekszik rávilágítani arra, miért is van szükség modern és jól felszerelt katonaságra. A megoldás persze, hogy a migránsok.

A narratíva pedig tökéletesen – hogy máshogy – illeszkedik a kormányzati lózungokba: "egy akármilyen alapon szerveződő hatalom" - írja a szerző. Máshol nem ennyire visszafogottak, általában néven nevezik Soros Györgyöt, mint a láthatatlan háttérhatalom emberét/vezetőjét/kifutófiúját. Szóval, ez a láthatatlan háttérhatalom hódítani készül, mégpedig: "számbeli fölényének tudatában feleslegesnek tartja a fegyverrel hódítást." Ezt speciel nem értjük, hisz egy láthatatlan vagy nagyon is látható háttér- vagy előtér hatalom bizony számbeli fölényélnek biztos tudatában szokott fegyverrel támadni. Létszámhátrányban csak a hülye kezd háborút.

De nem, a háttérhatalom bizony nem támad fegyverrel, mert "Elegendő számára elindítani egy hatalmas lélekszámú tömeget, gondosan vigyázva, hogy néhány nő és gyerek, család is legyen köztük, így elterelve a gyanút a hadsereg létezéséről." De bizony tudjuk: a migránsok valójában egy százmilliós hadsereg. Igaz ugyan, hogy az elmúlt három évben összesen másfél millióan léptek be az 550 milliós EU területére, és a kormánypropaganda ellenére számuk folyamatosan csökken, a fizetett propagandisták tovább tolják kenyéradójuk szövegeit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.