2018. július 21., szombat

ISKOLÁS IGÁSLÓ LEVELE AZ ÁLLAMTITKÁR BÁCSINAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2018.07.21.


"A túlterheltséget valóban gyakran hangoztatják, de ez meglehetősen szubjektív, és a valós adatokkal nehezen vagy egyáltalán nem alátámasztható sztereotípia"

– jelentette ki a frissen kinevezett oktatási államtitkár. Bódis József szerint emiatt nem szükséges a tananyag csökkentése.

"… nem csökkenteni, hanem súlyozni, rugalmasan alkalmazhatóvá kell tenni az adott korcsoport, adott iskola, osztály, tanulócsoport igényeihez, adottságaihoz."

Kedves Bódis államtitkár bácsi!

Mondta az anyu, hogy kicsoda is az az államtitkár. Nem nagyon értem ugyan, de azt igen, amit mondott. Speciel én rohadtul untam az elmúlt tanévet is. Olyan átkozott hőség volt, hogy gatyában ültünk a padokban. Én csak akkor akarom, hogy hosszabb legyen a tanév, ha építenek nekünk medencét, aztán ott tartjuk az órákat.

Az a bajom, hogy egész évben nem figyeltek ránk, a diák maguknak soha nem számított, a tanárok pláne nem. Közben azon rugóznak, hogy milyen szarul írtuk meg a középiskolai felvételiket, mekkora szégyen ez. Engem felvettek, de ez apu és anyu érdeme. Nyüstöltek eleget. Az eredmény: győztünk. Persze, morogtak, hullafáradtan jöttek haza, aztán velem kellett foglalkozniuk, mert a napköziben nem tanultam semmit.

Annyi, de annyi leckét kaptunk! Maguknak az is fontos volt, hogy Dózsa György melyik lábával lépett fel a tüzes vastrónra; az is, hogy a világ legkisebb kutyájának, miért nem Bodri a neve… Haszontalan vadságokat. Az apu azon csodálkozott, hogy nem tudtam, ki a Robespierre, de a kortársáról, már a nevét sem tudom, dolgozatot kellett írnom. Azt nem bocsátom meg maguknak, hogy fürdés után beájultam az ágyamba: se olvasni, se zenét hallgatni nem tudtam, játszani egyáltalán nem, és még egy Piedonés filmet sem láttam. Ez azért óriási bűnük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.