2018. július 9., hétfő

ITT A FIDESZ KAMPÁNYSTRATÉGIÁJÁNAK 5 TITKOS PONTJA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.07.09.


Van egy kommunista vőfély, aki Somogyaszalótól, Újpesten át Józsefvárosig mindenhol elindul, ahol kamujelölteket keresnek. Schmuck Andor véletlenül kapott 21 szavazatot.

Két időközi önkormányzati választást is tartottak vasárnap. Mindkettőt a Fidesz nyerte nagy fölénnyel, de nagyon alacsony részvétel mellett. Az eredmények arra jók, hogy rekonstruálni lehessen belőlük a Fidesz kampánystratégiáját.

Íme, itt van 5 pontban:

1. Tartsd alacsonyan részvételt!

Ennek két módja van, az egyik az, hogy írd ki nyárra a választást. Ez egy bevált trükk 1990 óta, amikor azzal lehetetlenítették el MSZP népszavazását, hogy júliusra írták ki. Nem is lett közvetlenül választott államfő azóta sem. Érdemes megfigyelni, hogy azok a fideszesek, akik parlamenti mandátumok miatt kénytelenek voltak lemondani önkormányzati posztjukról, ezt azonnal,bőven az összeférhetetlenségi határidő előtt megtették Miskolcon, a József- és a Belvárosban is, hogy az utódjukat a nyár kellős közepén lehessen megválasztani.

A Fideszről 199 óta lehet tudni, hogy az alacsony részvétel nekik kedvez. Ez úgy is elő tudják segíteni, hogy hidegen tartják a kampányt, hogy lehetőleg még azok se tudjanak a választásról, akiket érint.
Ezért volt a VIII. kerültben alig 23 százalékos a részvétel,
az V. kerületben meg a 20-at is alig lépte át.

Ha ehhez az kell, hogy teljesen törvénytelenül be kell tiltani az ellenjelölt kampányrendezvényét - mint történt az a VIII. kerületben -, hát akkor tilts be.

2. Akadályozd meg az ellenfél összefogását!

Ez a legnagyobb veszély, ezt legkésőbb február, Hódmezővásárhely óta tudjuk. Ha egyetlen ellenzéki jelölt lett volna a Kocsis Máté ellen az áprilisi választáson, akkor most lehet, hogy nem kellett volna új polgármester választani.

Innen nézve kontraproduktív a Jobbik ellehetetlenítése: ha lett volna pénzük, akkor biztosan állítanak saját jelöltek (hiszen az a pártok létezésének célja és értelme), úgy még könnyebb lett volna nyerni. De egyelőre azt választották, hogy először a Jobbikot, és utána az ellenzéket akarják megosztani; az új szélsőjobboldali párt biztosan nem fog összeállni a liberális baloldaliakkal.

3. Állíts kamujelölteket!


Az semmiképpen nem fordulhat elő, hogy a Fidesszel szemben egyetlen jelölt szállhasson szembe, mert akkor könnyen megtörténhetne, hogy kikap a kormány embere. Pláne Budapesten és a nagyvárosokban. Ezért pszeudojelölteket kell vásárolni, akik megosztják az ellenzéket.

Az egyik ilyen jelölt, a politikai thrasceleb, a legendás Schmuck Andor. Ő mindenre kapható. Mindenre is. Ha a főpolgármestert keresnek, akkor arra, ha házmestert, akkor arra.

A másik opció a Munkáspárt. Van, hogy maga az elnökelvtárs száll ringbe, mint történt az 3 éve Salgótarjánban, de ha ő éppen Moszkvában, Pekingben vagy Phenjanban tartózkodik elvtársi látogatáson, akkor ott van az ókomcsik fregoliembere, a szintén mindenre alkalmas Fehérvári Zsolt István...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.