2018. július 10., kedd

JÓZSEFVÁROSBAN SEM LEHET MÁR A FIDESZT MEGBUKTATNI

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: CHRISTOPHER ADAM
2018.07.09.


...Józsefváros ma demográfiailag eléggé vegyes kerület. A Corvin negyedbe a felső középosztály költözött be, a régi omladozó házak és utcák már csaknem egy évtizede eltűntek innen–lakóikkal együtt. De a kerület további részein a mélyszegénység mindenhol szemelőtt van. A lakhatási kérdések, a hajléktalanság és a jó szociálpolitika kimondottan fontos területek és ezekben Győri Péter kétségkívül jártas.

De nehéz körülmények között volt kénytelen kampányolni–olyan korülmények mellett, amelyeket egyetlen egy kanadai politikus el sem tudna elképzelni. Például az ingyenes, adófizetői pénzen fenntartott önkormányzati lapban a fideszes Sára Botond polgármesteri-jelöltet összesen 22 alkalommal szerepeltették az egyik választás előtti számban. Vajon hányszor szerepelt ebben a lapszámban Győri Péter neve? Egyetlen egyszer sem. Amikor Győri Péter jelezte, hogy politikai hirdetést szeretne vásárolni, akkor as szerkesztőség válaszolt: nem fogadnak el ilyet. Így kezeli a Fidesz az adófizetők pénzét, ennyire összeforrt a párt és az állam. Nem csak, hogy arra használják az adóforintot, hogy egy állítólagos demokratikus versenyben csak az egyik jelöltet mutassák be, hanem még azt is lehetetlenné teszik, hogy az ellenzéki jelölt saját pénzén nyilvánosságot vásároljon magának.A józsefvárosiak kevesebb mint egy negyede szavazott vasárnap. A lakosság közel száz százaléka viszont megkapta a kerület ingyenes lapját, amelyben színtiszta pártpropagandát folytattak a magyar lakosság pénzén, az ellenzéki jelöltet pedig egyszerűen eltüntették. És úgy néz ki, hogy ez, illetve nyolc évnyi tapasztalat is azt támasztotta alá, hogy ezt a pártot már nem lehet megbuktatni, így a legjobb megoldás a belső emigráció. Mindenki élje a magánéletét és maradjon ki a politikából. Érdemes ismét meghallgatni Koncz Zsuzsa Kertész leszek c. dalát. Legfejebb otthon, vagy internetes felületeken anonim módon vesz az állampolgár verbális elégtételt a Fideszen. A politikai vezetők maradnak, orzágosan és helyi szinten egyaránt. És ameddig van legalább kenyér az asztalon, ez így is marad.

Az Isten segítse azokat az ellenzéki politikusokat Magyarországon, akik ilyen körülmények között még egyáltalán vállalják a megmérettetéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.