2018. július 29., vasárnap

KERESZTÉNYDEMOKRÁCIA 14 ISMÉRVE

LIBERTARIAN BLOG
Szerző: Think-tank
2018.07.29.


...14 ponton keresztül szeretném bemutatni az új magyar kereszténydemokrácia alaptételeit:

1. Hagyománykultusz: Hagyományaiból építkezik a nemzet, még akkor is, ha ezek egymásnak ellentmondóak. Ugyanúgy büszkeség tárgya a pogány magyarság szimbóluma, a turul, mint a keresztény múlt. Nem engedjük az ország eliszlamizálását, de Ⅰ. Istvánra azért büszkék vagyunk. A liberalizmus nem nekünk való, de 1848-at ünnepeljük. Erdély mindig is Magyarország integráns része volt, kivéve, amikor nem.

2. A modernizmus elutasítása: A kapitalizmus a világot uraló elit játékszere, a hitetlenség egy Európát fertőző métely, a családok felhígulása, a nyugatias szabadosság a keresztény gyökereinket rágó betegség, mely, ha nem irtjuk, rövid távon teszi tönkre keresztény nemzetünket.

3. A cselekvés kultusza: Nem beszélni, cselekedni kell, gondolkodni, másokra figyelemmel lenni a gyengeség jele. A lényeg, hogy folyamatosan legyen megoldandó probléma a láthatáron, amit aztán nagy dírrel-dúrral megoldunk.

4. Az egyet nem értés árulás: Aki nem tart velünk, az Soros-ügynök, idegen érdeket szolgál, hazaáruló.

5. A másságtól való félelem: Az iszlám hódítók egyértelműen ellenségek, sem színben, sem vallásban nem illenek a magyar valóságba. Nem ők ugyanakkor az egyetlenek: a Nyugat kereszténységtől való elfordulása vagy épp a vébé kapcsán a néger franciák is üldözendő gonosz.

6. A középosztály támogatása: A szegények számára csak kriminalizáció és közmunka, konzervált szegénység jár, pusztán a gazdagokra építve pedig nem lehet érvényesülni egy demokráciában. A középosztály, akiket a korábbi elit csak kihasznált, folyamatos támogatásokkal (devizahitelek, gyerekvállalással kapcsolatos kedvezmények) biztosíttatik fontosságáról.

7. Nacionalizmus: Legfőbb erősségünk a nemzet, a nemzeti egység, amiért nem kell többet tenni, mint beleszületni. Más népek, nemzetek szükségszerűen a versenytársaink vagy akár ellenségeink: földünket, termésünket, vérünket, asszonyainkat akarják, ezért folytonosan ébernek kell lennünk velük szemben.

8. Az ellenség egyszerre legyőzhetetlen és legyőzhető: Az ellenség adott, és örök. A pénzvilág, a kultúrát elpusztítani vágyó liberálisok, a világuralomra törekvő iszlám mind hatalmas erőforrásokkal és embertömeggel rendelkező erők, melyek ellen folyton vívott csatákban győzedelmeskedhetünk, de – mint a mitológiai szörnynek – visszanőnek a fejei és elpusztíthatatlanok.

9. Az élet örök harc: Az ellenség soha nem nyugszik, minden pillanatban újabb és újabb tervekkel próbálja elérni világuralmi céljait, így aztán mi sem lehetünk soha nyugton, puszta létünkért is folytonos harcot kell vívnunk.

10. A gyengék lenézése: „Akinek nincs semmije, annyit is ér.” Bár mindenki a világ legjobb nemzetéhez tartozik, azért az egyenlők közt is vannak egyenlőbbek. A képviselő méla undorral nézi le az őt kérdőre vonó újságírót, a főnök termelőeszközként kezeli az alkalmazottait, az orvos mindjárt szívesebben segít, ha előkerül a boríték. A hatalmi pozícióba jutottak előszeretettel élnek vissza helyzetükkel, hol előnyökre, hol csak egyszerű megalázásra váltva azt.

11. Mindenki hős: A hősiesség nem kivételes, hanem a nemzet minden tagjában meglévő képesség. Az egyén bármilyen szinten feláldozható a felsőbb jó érdekében, az egyén azonban ezzel nem veszít, hanem nyer, hiszen áldozatának köszönhetően a nemzet egésze felemelkedik.

12. Macsoizmus: A társadalom alapja és tartóoszlopa a keresztény tanítások szerinti családi életet elő férfi. A nő szerepe leginkább a szülőszobára és a gyereknevelésre korlátozódik, a szexuális aberrációk üldözendők.

13. Váteszpopulizmus: A népakarat nem a változatos egyéni akaratok összessége, hanem egy egységes irány, amit a választott vezető feladata interpretálni a közember számára. Mindig a népé a végső szó, akaratának semmilyen törvény vagy intézmény nem állhat útjába.

14. Újbeszél: A problémákra adott válaszok egyszerűek, közérthetőek, könnyen megjegyezhetők, szlogenszerűek. A komplex magyarázatokkal, differenciálással nem szükséges törődni, ezek úgyis csak összezavarnák a hallgatóságot.

Aki nem ismeri, annak elárulom, hallgatásommal megtévesztettem, amikor a 14 pontot hivatkozás nélkül, mintegy sajátomként vezettem be. Valójában Umberto Eco: A mindenkori fasizmus c. művének pontjait, a fasizmus általa azonosított ismérveit soroltam fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.