2018. július 9., hétfő

KIS MAGYAR VALÓSÁGSHOW A KÉZILABDA KÖRÜL: TÖBB, MINT SPORT

MÉRCE
Szerző: SIMON ILDIKÓ
2018.07.09.


Érden a kézilabda népszerű sportág, tekintve, hogy a felnőtt csapat hatodszorra is bronzérmes tudott lenni, az utánpótlás csapatai pedig sorra érnek el tornákon és a bajnokságokon kiváló helyezéseket. A csapatnak stabil, kulturált szurkolói vannak, lelkes, elkötelezett, a gyerekek sportolásáért minden áldozatot meghozó szülőkkel együtt. A sportág mögött egy 100 százalékban városi tulajdonú kft. intézi az ügyeket.

Az érdi csapat Fradi elleni veresége után az erdmost.hu portálnak adott interjújában a polgármester jelezte, hogy elégedetlen a felnőtt csapat teljesítményével, felvette a kapcsolatot a kft. vezetőségével, akiktől nem kapott érdemi választ. Ezután a polgármester egy június végi testületi ülésen július 1-ei hatállyal visszahívta a klub ügyvezető igazgatóját, mire válaszul a stáb egy része lemondott. A szurkolók, a szülők egy rögtönzött tüntetésen akartak választ kapni a polgármestertől a történtekre, amely a szurkolói oldal bejegyzései és hozzászólásai alapján nem sikerült.

Ez a cikk azonban nem az érdi kézilabda állapotáról, az ügyvezető és munkatársai teljesítményéről szól, hanem a magyar társadalom állapotáról és a mindenkori városvezetés teljesítményéről, de leginkább az állampolgárok és a választott vezetőik egymáshoz való viszonyáról. Az érdi kézilabdacsapat és a polgármester esete emblematikus példája a mai magyar társadalmi viszonyoknak. Az ott előállt helyzet az ország tetszőleges településén fennáll, tehát a továbbiakban nem csak Érdről van szó.

Mik az igazi problémák?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.