2018. július 12., csütörtök

KÖVÉR: FIZESSENEK A NYUGATI ORSZÁGOK A KIVÁNDOROLT FIATALOKÉRT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.07.12.


Idegen kultúrájú népesség bevándoroltatása helyett az EU ösztönözze az európai népesség demográfiai katasztrófájának elkerülését célzó nemzeti politikákat – szorgalmazta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Varsóban, a közép- és a kelet-európai országok parlamenti csúcstalálkozóján.

Az értekezleten Kövér László a fenntartható fejlődés témájában szólalt fel. A demográfiai és a munkaerő-piaci fenntarthatóság kapcsán rámutatott: a munkaerő-piaci gondokkal küzdő nyugat-európai országok 1990 óta több mint 25 millió szakképzett embert vontak ki Kelet-Közép-Európából, és 2050-ig ez a szám a becslések szerint további 20 millióval növekszik.

Javasolta: a térség országai közösen kérjenek az Európai Uniótól pénzügyi kompenzációt a kivándorolt munkaerő képzési költségeihez. Emellett vegyék rá az EU-t, hogy ösztönözze “az idegen kultúrájú népesség tömeges bevándoroltatása helyett az őshonos európai népesség demográfiai katasztrófájának elkerülését célzó, összehangolható nemzeti politikákat “. (MTI)

Na még egyszer:

a térség országai közösen kérjenek az Európai Uniótól pénzügyi kompenzációt a kivándorolt munkaerő képzési költségeihez.

Mindenki úgy érti, ahogy én? Kövér László komolyan arról hadovál, hogy ők bizony fejpénzt akarnak kapni azok után a fiatalok után, akik jórészt a Fidesz országrombolásának köszönhetően húztak el innen a véreres francba? Hogy fizessenek a nyugati országok a maffiának a mi gyerekeinkért, testvéreinkért? Esküszöm úgy hittem, én már soha többé semmin nem tudom felhúzni magam az idegrohamig, de most mégis sikerült.

Miután nem sikerült megpumpolni a külföldön élő és dolgozó magyarokat – pedig voltak erre remek ötletek, csak egyiket sem merték meglépni – most ezt találták ki? Vezessük ezt le:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.