2018. július 19., csütörtök

MAGYAR IDŐK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: TÓTH ÁKOS
2018.07.19.


A dolgok jelenlegi állása szerint annyi bizonyosan kijelenthető, hogy egy Black Cube nevezetű izraeli, egykori titkosszolgákból álló magáncég, amely előbb tagadta érintettségét, majd külföldi újságírók szisztematikus munkája nyomán kénytelen volt azt elismerni, beleavatkozott a magyarországi választások menetébe olyképp, hogy megpróbálta lejáratni az Orbán-kormány által ellenségként kijelölt civil szervezeteket. Amikor lebukott, a Black Cube még tett egy kétségbeesett kísérletet, hogy mentse a helyzetet, azt nyilatkozták, hogy nem politikai megrendelésről volt szó, hanem gazdasági természetűről, méghozzá Soros György és egy vele szemben álló üzletember vitája kapcsán. Ez közönséges hazugság. A Migration Aid nevű szervezetnek például, amelyre szintén dolgoztak a Black Cube emberei, semmi köze nincs a magyar származású amerikai tőkéshez.

A módszer egyszerű volt. Egy csapat külföldi álnéven, nem létező cégek nevében kért találkozókat civil vezetőktől, és arra próbálták rávenni őket, hogy politikailag kényes dolgokat mondjanak. Ez nem nagyon jött össze, viszont a velük folytatott beszélgetések hangfelvételeit kedvükre megvágták, s Bayer Zsolt a Magyar Időkben olyan riportsorozatot publikált belőlük a kampány során, amely alkalmas volt a besározásukra.

De nemcsak Bayer Zsoltról van szó, hanem a miniszterelnökről, Orbán Viktorról is, aki arról beszélt egy brüsszeli videoüzenetében, hogy Magyarországon kétezer Soros-zsoldos dolgozik. Sokáig nem lehetett tudni, honnan veszi ezt a számot a magyar kormányfő, mígnem kiderült, hogy az egyik, a Black Cube embere által provokált, rögzített beszélgetésből, amelyet manipuláltak. Az eredeti felvételen egy egykori Soros-alkalmazott ugyanis azt mondja, hogy az üzletember alapítványaiban kétezer ember dolgozik – világszerte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.