2018. július 8., vasárnap

MÉSZÁROS, A GÁZSZERELŐZSENI BIRODALMA

CIVILHETES
Szerző: LŐRINCZ CSABA
2018.07.08.


Néha nem engedi meg a puszta büszkeség, hogy irigység nélkül tekintsünk az emberek sikerére. Orbán Viktor gyerekkori pajtásának esete nyilván nem ilyen.

Hogy miért? Pofátlan és minden valószínűség szerint érdemtelenül ölébe hullt gazdagságról van szó. Az irigység – légyen bármily esendő dolog – ily módon az igazságot rejti.

Ahogy arról több lap is beszámolt, emberünk állítása szerint azzal sincs tisztában, mekkora vagyon mozog hájas keze alatt. Ezzel persze a helyzet komolyságát nem tudtuk kellően szemléltetni, hiszen azok sincsenek gyakran tisztában anyagi helyzetükkel, akik fizetésből élnek, és autót ugyan vesznek, de parkolóhelyre már nem telik. Vagy a minden átgondolás nélkül igénybe vett hitelek.

Visszatérve Mészáros vagyonára, nem meglepő – kormányon belül betöltött funkcióját tekintve különösen – hogy a vagyonáról elképzelése sincsen.

E hiányosságát pótolni szándékolta az Index is, amely külön cikkben foglalkozik a tekintélyes leltárral.

Az Átlátszó ezért most drónos videóriporttal próbálta számba venni a főbb érdekeltségek egy részét, mivel egyre nehezebben felfogható mértékű vagyon kerül át nyíltan is Mészárosékhoz. Csak az elmúlt egy hétben például megtudhattuk, hogy hozzájuk kerül egy nagy, Alkotás utcai irodaház, illetve az egyik fő cége elnyert egy 2,4 milliárdos építési közbeszerzést.

És még mondják, hogy a tündérmesék nem igazak. Kár, hogy nem a szerencsét próbáló legkisebb gyermek sztorija ez, hanem a telhetetlen kisgömböcé.

Ilyenformán az a hír, ami egy évvel ezelőtt került nyilvánosságra, hogy Mészáros vagyona alig fél év alatt ötszörösére nőtt, nem tűnik olyan nagy manővernek. Hogy közben az ország több mint fele mélyszegénység alatt él, senkit nem érdekel.

Mindenesetre, kiindulva abból, hogy emberünk kábé annyira lehet zseniális, amennyire Orbán korrekt, újfent megokoltnak tűnik a feltételezés, hogy sokkal inkább pénzmosó eszköz Mészáros, mintsem géniusz
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.