2018. július 26., csütörtök

MÉSZÁROS LŐRINC BEKÖLTÖZHET AZ ALIGAI KÁDÁR-VILLÁBA


HUPPA
Szerző: Huppa, MTI
2018.07.26.



A Club Aliga 37 hektáros területe – amely magába foglalja a kikötőt, az üdülőkomplexumot és az állami tulajdonban lévő, 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is – a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum csoport birtokába került.

A balatonvilágosi Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik. Az üdülőcentrum területén a szállás- és strandolási lehetőségen túl egy 167 férőhelyes kikötő is van. Az egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták, ekkor került az izraeli érdekeltségű PRO-MOT Hungária Kft. tulajdonába az üdülőközpont ingatlanjainak 37 hektáros területe.

Rákosi húsvéttól késő őszig minden hétvégéjét Aligán töltötte

Szombaton ebéd után pihent egy kicsit, aztán autóval lehozatta magát a Balatonhoz, és itt volt egészen vasárnap délutánig. Rákosi Aligán nagyon keveset érintkezett Gerővel, Kádárral és Farkas Mihállyal, csak a közös étkezésekkor látták őt, amúgy elvolt a saját kis üdülőjében, és a vele egy időben nyaraló elvtársak sosem tudták megkörnyékezni egy kis protekcióért. (Index)

A teljes komplexumból fennmaradó mintegy 10 hektáros ingatlan tulajdonosa a magyar állam maradt, ugyanakkor a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal (KVI) 2007. márciusában kötött megállapodásnak köszönhetően az állami terület 49 éves határozott időtartamra szóló vagyonkezelői jogait is a PRO-MOT szerezte meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.