2018. július 26., csütörtök

MIÉRT SZERETI AZ ANTISZEMITA ORBÁN A ZSIDÓ NEMZETÁLLAMOT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.07.25.


A válasz egyszerű: Orbán azért szereti a zsidó nemzetállamot, mert antiszemita. Márpedig a nemzetállami Izrael indokot és jogalapot szolgáltat a nem zsidó nemzetállamok létére is, amelyek éppen a zsidókkal szemben érvényesítik a nem zsidó többség többletjogait. Izrael állam történetének egyik mélypontja, hogy az antiszemita náci Orbán az undorító Gestapo-s kalapjában melegen üdvözölt vendég volt Jeruzsálemben. Igazolva Izrael által fasizmusát.

Miután Izrael minden más származású és vallású embert másodrendű állampolgárrá tesz, ez alátámasztja azt az igényt, hogy például Magyarországon is az asszimilált zsidóság és a zsidó értelmiség fogja be a száját, mert a magyar nemzetállamnak nem egyenrangú tagjai és ezért csak megtűrtek az olyan árja magyar keresztények mellett, mint Orbán Viktor. A NER örökös vezére, Horthy Miklós méltatója, a Horthy-kultusz fenntartója, a náci emlékmű megálmodója Izrael megbecsültebb barátja, mint az asszimilált pesti zsidók. Itt tartunk.

Ez a nemzetállami gondolat a demokratikus egyenjogúság elutasítása, amely bebotonozza a fasiszta és antiszemita Orbánt a hatalmába, hiszen az ő keresztény-nemzeti identitásának nincs keresztény-nemzeti ellenfele. Neki csak liberális, szekularizált zsidó ellenfelei vannak, akiknek kizárólag azok a demokratikus elvek adnak felhatalmazást az ország ügyeibe való beleszólásra, amelyeket Izrael most törvényesen elutasított. Ha liberális, akkor az is zsidó, aki nem zsidó.

Nem nagyon vicces, de tény, hogy miközben az antiszemiták legfőbb vádja az, hogy a zsidó nép áll az általuk gyűlölt emberi jogok, liberális demokráciák, jogállam, parlamentarizmus mögött, aközben Izrael állama még az olyan fasiszta rendszereket is megelőzve tagadja le ezeket a jogokat, mint amilyen Magyarországon a NER. Ki hitte volna, hogy a Vészkorszak után lesz rasszista Izrael, lesznek fasiszta zsidók? Márpedig vannak, Izrael miniszterelnöke az egyik.

Orbán röhögve és boldogan üdvözli a rasszista és fasiszta Izraelt, boldogan látogatja meg a hozzá hasonlóan korrupt izraeli miniszterelnököt, aki szintén az ellenséggyártással akarja a hatalmát bebetonozni, a sajtót korlátozni, a civileket üldözni. Aki ráadásul abban a könnyű helyzetben van, hogy még igazi ellenségei is vannak, akiket viszont gondosan provokál, és a maga részéről mindent megtesz azért, hogy az ellenséges viszonyt fenntartsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.