2018. július 26., csütörtök

MILLIÁRDOKAT HÚZNAK BE AZ ÁLLAMTÓL, DE EGY RENDES HONLAPOT SEM DOBNAK ÖSSZE MAGUKNAK

444
Szerző: HERCZEG MÁRK
2018.07.26.


Magyarországon tavaly ez volt a tíz legnagyobb árbevételű cég: Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., Audi Hungaria Motor Kft., Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., MVM Magyar Villamos Művek Zrt., GE Infrastructure Hungay Holding Kft., Magyar Suzuki Zrt., Tesco-Global Áruházak Zrt., Samsung Electronics Magyar Zrt., Magyar Telekom Távközlési Nyrt., Flextronics International Kft.

Mint látható, főleg multikról van szó, a valamivel bővebb listában viszont vannak igazi magyar üstökösök is, amik a semmiből törtek fel, mint annak idején a – frissen simicskátlanított – Közgép. Arról, hogy az építőcég mekkora politikai hátszéllel működött, már csak az is sokat elárult, hogy ereje teljén, 2012-ben például így nézett ki a honlapja, ami évekig „átalakítás alatt” állt. Miután viszont kitört Simicska és Orbán háborúja, és nem nagyon jöttek az állami megrendelések, egészen normális lett a cég weboldala.

Úgy tűnik, ez a régi, jó, Fidesz-közeli szokás ma sincs másképp. Vannak irgalmatlanul gyorsan hatalmasra hízó cégek, amik majdnem minden bevételüket az államnak köszönhetik, közben viszont egy kis falu gportalos weblapja is felveszi a versenyt az övéjükkel – ha egyáltalán van nekik. Természetesen leginkább Mészáros Lőrinc cégeinek honlapjait kellett vizsgálnunk, bár az összeset – amit a valasz.hu gyűjtött ki (pdf) – természetesen nem néztük végig:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.