2018. július 6., péntek

NEKÜNK NEM VÁLASZOLNAK, DE ÖNT FOSZTJÁK MEG A TÁJÉKOZOTTSÁGTÓL A MINISZTÉRIUMOK

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: HVG.HU
2018.07.06.

Mit szólna a főnöke, ha hetekig (hónapokig) nem válaszolna a leveleire? Mivel járna, ha nem reagálna egy hivataltól/hatóságtól érkező megkeresésre? Na, és milyen következménye van, ha egy minisztérium nem válaszol egy újságíró kérdéseire? A tőlünk nyugatra elképzelhetetlen helyzet még az adatvédelmi biztos szerint sincs rendben.

Lassan (sajnos) teljesen megszokott, hogy vezető kormánypárti politikusok nem állnak szóba egyes, nem kormánypárti orgánumok képviselőivel. Most nem is arról beszélünk, hogy a miniszterelnök „Fake news-nak nem nyilatkozom”-alapon levegőnek nézi a (szerdáig) Simicska Lajos médiacsoportjához tartozó szerkesztőségek újságíróit, és nem válaszol még azokra a kérdéseikre sem, amelyekre más orgánumoknak igen (bár már szinte kizárólag csak a húsz másodperces műfajban, kormánykritikus lapnak ugyanis 12(!) éve nem adott például interjút). Nem is arról, hogy vezető fideszes politikusok azzal a feltétellel hajlandók nyilatkozni, ha egy orgánum megtér” és rendesen viselkedik (ergo nem tesz fel kritikus kérdéseket), és még csak nem is arról, hogy sajtótájékoztatókon (párt)szimpátia alapon adnak(pontosabban nem adnak) szót az „ellenséges” = nem lakájmédia képviselőinek (vagy ha adnak is szót, illetve választ, abban nincs sok köszönet).

Azt is túléljük, hogy évek óta csak a baráti szerkesztőségeket hívják meg a különböző minisztériumok vagy kormánypárti frakciók háttérbeszélgetéseire. Az viszont lassan a mindennapi munkánkat lehetetleníti el, ahogy az egyes tárcák – élükön a kormányzás fejével, a Miniszterelnökséggel és a kormányzati kommunikációt irányító Miniszterelnöki Kabinetirodával – negligálják a hozzájuk érkező újságírói kérdéseket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.