2018. július 15., vasárnap

Ó, AZ AZ ÁTKOZOTT, KETTŐS TÖMEGŰ LENDKERÉK! - VALÓBAN AZ ÖRDÖG TALÁLMÁNYA?


VEZESS.HU
Szerző: FÖLDES ATTILA
2018.07.15.


A szívtelen mérnökök csak azért tették bele ezt a francos, bonyolult és drágán pótolható alkatrészt az autókba, hogy lehúzzanak vele, vagy van valami értelme is?

Minket is utolért a baj, darabokra hullott az autóban a kettős tömegű lendkerék. Igazából nem is ezzel kezdődött a szervizjárás, hanem egy ártalmatlannak tűnő kuplungvezeték szakadással. Épp a Váci úton tartottunk kifelé, amikor a kuplungpedál beesett, ami elsőre nem is tűnt vészesnek, nagyjából egy éve csinálja az autó, hogy a kuplung benyomása után néha nem jön vissza a pedál.

Eddig nem volt váratlan a jelenség, lábfejjel alányúlva kicsit meg kell piszkálni és máris visszaugrik a helyére. Hát most nem jött. Kettesben vánszorogva gyorsan végigfutott az agyamon, hol a legközelebbi parkoló, ahol félre lehet állni, aztán már csak drukkolni kellett, hogy ne kapjunk odáig pirosat. Megúsztuk, a parkoló előtt kidobtam üresbe, és finoman fékezve még épp elég lendülettel, amennyi kellett, felálltam a parkolóba. Motor leállít, majd telefon a szerelőnek, mikor tudja fogadni az autót

A csőcsere gyorsabban megvolt, mint egy szoláriumban, de ha már itt van, akkor ránéztek a rejtélyes kuplungpedál vacakolásra is, ami miatt már egy éve is szóltunk, de akkor a szervizben nem produkálta az autó a bajt. Ilyenek ezek az autók. Délután csörgött is a telefon, a szokásos, „a jó, vagy a rossz hírrel kezdjem” kérdéssel, majd az előjáték után jött a lényeg: a kettős tömegű lendkereket kell cserélni, vagy kiváltani. Na de melyik legyen?
...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.