2018. július 29., vasárnap

PEDOFÍLIA - BŰNÖS VAGY ÁLDOZAT

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: ÁGOSTON LÁSZLÓ
2018.07.24.


A TV2-n ment le nem rég egy mérhetetlenül egyszerűsítő, felszínes és éppen ezért káros riport a pedofíliáról, “Legalizálnák a pedofíliát” címmel. A vitatott, botrányosnak beállított alaptézis, amit sikerült a TV2-től megszokott népbutító színvonalon bemutatni a következő volt: 

"A pedofília is csak egy szexuális irányultság, nem kéne a pedofilokat megbélyegezni."

Amivel én maximálisan egyetértek! De ha nem olvasod el az alábbi magyarázatot, rendkívül téves következtetésekre juthatsz.

Mindenek előtt válasszunk szét két fogalmat: a pedofilt és a gyerekmolesztálót. Előbbinek kizárlóag gondolatai vannak, vágyai és szexuális álmai gyerekekkel, utóbbi ezeket meg is próbálja kiélni. A kettő közötti szakadék pedig sokszor szélesebb a Grand Canyonnál!

Előbbiről - a pedofíliáról - elmondhatjuk, hogy nem szándékos, nem tudatos és nem akaratlagos kérdés. Mert őszintén: ki a fene akarna magától pedofil lenni? Vagy neked volt olyan pillanat az életedben, amikor úgy érezted, döntési helyzetben vagy, meg kell határoznod, hogy szeretnél-e szexuális vonzalmat érezni gyerekekkel szemben? Nyilván nem. Erre még csak azt se lehet mondani, hogy valaki “divatból” lesz pedofil vagy valami hasonló szokásos marhaságot. Ha valamit feketén-fehéren kezel a társadalmunk az biztos, hogy ez a kérdés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.