2018. július 31., kedd

PÓRUL IS JÁRHAT A BANKKÁRTYÁVAL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.07.31.


Az adatok szerint egyre többet használják külföldön bankkártyájukat a magyarok. Szerencsétlen esetben azonban éppen a plasztik miatt válhat akár rémálommá is a nyaralás. Az Azénpénzem.hu összeszedte, mire érdemes mindenképpen odafigyelni, és milyen újdonságokkal kecsegtetnek a bankok.

A tranzakciós illeték bevezetése előtt általános volt, hogy a bankok a díjmentes külföldi készpénzfelvétellel akcióztak. Ez az adóteher bevezetésével (majd emelésével) csendben elmúlt, de több pénzintézet is megtartotta azt a jó szokását, hogy csoporton belül a határon túli automaták (ATM) kedvezményesen, sőt akár díjmentesen használhatók. Az idén pedig ismét megjelent a nyári kápéfelvételi akció. (A bankkártyákról, néhány – közte a külföldi készpénzfelvételt terhelő –díjról itt tájékozódhat.)

Szeptember 7-ig összesen 13 ország közel 13 ezer Unicredit ATM-jéből juthatnak ügyfeleik díjmentesen készpénzhez Mastercard betéti bankkártyájukkal. Az akció díjvisszatérítési, tehát a bank először terheli az egyébként kedvezményes díjat (az Unicredit is kedvezőbb tarifát alkalmaz a kinti saját automatáira), majd azt 2018. szeptember 30-ig jóváírja a folyószámlán.

A CIB (ahol a Visa Inspire használatához folyamatosan díjmentes kinti kápéfelvét kapcsolódik) az idén azzal bíztatja hitelkártyásait, hogy külföldi költéseik után is kapnak visszatérítést. A K&H nyereményjátékkal csábít. A bank honlapján regisztrálók között kisorsolnak 100 ügyfelet, akik két főre, két éjszakára szóló all inclusive Danubius Hotels ajándékutalványt kapnak. A feltétel, hogy bármely K&H lakossági betéti, vagy hitelkártyával összesen legalább 5 alkalommal minimum 70 ezer forint értékben (a vásárlás esetenként nem lehet 10 ezer forint alatti) költsön ügyfelük külföldön.

Amikre mindenképpen érdemes odafigyelni:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.