2018. július 10., kedd

REMÉNYKUFÁROK

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2018.07.09.


Nem tetszenek még unni? Mármint, hogy magukat állandóan hülyének nézik? Ja, hogy nem, sőt, élvezni tetszenek. Hát, ahogy méltóztatnak gondolni, én azért szólok, hogy az álhírlapok most már átléptek egy határt. Innentől nem mondható, hogy senkit sem zavar, ha Mari néni, Pista bácsi hisz a homoródalmási jetiben vagy a repülő csészealjakban. Innentől vérre megy.

Igaz, eddig is vérre ment, eddig is tele voltak ezek az álhírlapok mindenféle alternatív gyógymóddal, hazugsággal, próbáltak eladni neves kutatóbiológus nevével kannabidiol-olajat, persze tízszeres áron, el is üldözték egy időre a tudóst a Facebookról meg a nyilvánosságból: de Dr. Horváth József esete nem volt elég. Ő feljelentést tett a nevében szélhámoskodók ellen, a nyomozás állásáról nincs tudomásom, azonban talán nem csak a hatékony, informatikában otthonos magyar rendőrségen tette meg, hanem a Facebooknál is, mert a rá – hamisan – hivatkozó álhír-oldalak egy részét két hete leszedték, amint arról be is számoltam volt.

Mondjuk elég annyi a szélhámosok szemtelenségéről, hogy amikor az üzemeltető orosházi tanárnőt megtalálta a valódi sajtó és feltettek neki pár kérdést, az „lebuktatóinak válogatott szidalmazása mellett elismerte, hogy valóban ő futtatta az oldalakat, és még panaszkodott is egy sort, hogy milyen sok munkája ment most kárba a törlésükkel.”(Index) Az fel sem merült benne, hogy pár fityingért hatalmas, embertelen aljasságot művelt, a reklámbevétel kedvéért kuruzslók csodaszereit ajánlgatta halálos betegeknek, hamis reményt keltett bennük, sőt: eltanácsolta őket a valódi gyógyulástól.

Az igazságérzetükre bízom, mit érdemelne az ilyen bűnös, ma, Magyarországon egyelőre semmit, ugyanis ismereteim szerint nem folyik ellene jogi vagy rendőri eljárás.

Csak remélni merem, hogy én vagyok rosszul informált.

De ez még kismiska ahhoz képest, ami tegnap került elém, bár már régebben kering – csak hát az én ismerőseim szerencsére nem ülnek fel minden szamárságnak és kevesen terjesztik őket. Ugyanis ha elkezdik terjeszteni, rövid időn belül már nem lesznek ismerőseim – ajánlom a módszert mindenkinek, használ az idegeknek és jókedvet át. Egyéb terápiás előnye nincs, de ez is bőven elég. Tehát: ez a kannabidiol-olaj reklámkampányának a része lehetett, annak a megalapozásához kellhetett ez a förmedvény, de mára elszabadult, mint egy gólem, önálló életre kelt és most pusztít, amerre jár. No, akkor lássuk a medvét:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.