2018. július 8., vasárnap

RÓNA PÉTER: MAGYARORSZÁGON NAGY A SZEGÉNYSÉG, AZ ORSZÁG GAZDASÁGA ÉS TÁRSADALMA PEDIG FEJLETLEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.07.07.


Szép jó estét mindenkinek! Ma délután megtartották a Pride-ot, ezúttal kordonok és komoly atrocitások nélkül. Noha persze voltak szokásos ökölbe szorult agyú csoportosulások – 8-10 fős “tömegek”-, amelyek megpróbálták megmutatni a helyes utat – Jézus, ugye – de a vonuló tömeg valamiért inkább azzal volt elfoglalva, hogy jól érezze magát. Ezúttal savas bácsi helyett csak egy idős nő volt, aki egy panelház sokadik emeletéről egy vödör vízzel öntötte nyakon a vonuló tömeget. Hogy ettől neki jobb lett-e, azt nem tudjuk, de a vonulókat biztosan sikerült felfrissíteni.

A számokról eddig nem sokat tudni, azonban többen is azt nyilatkozták, hogy ez volt az egyik legtöbb embert megmozgató Pride esemény. Már idehaza persze, külföldön ugyanis esetenként akár több százezer ember is csatlakozik a szivárvány menethez. Aminek a sokszínűség melletti kiállás mellett a legfontosabb célja, hogy az emberek együtt érezzék jól magukat. A politikusok közül Kunhalmi Ágnes biztosan kint volt a vonulókkal, a Fidesz színeiben Novák Katalin volt jelen, ő viszont csak transzparensen. Orbán Viktor továbbra is külföldi úton van, egyébként biztosan megtisztelte volna a vonuló tömeget ő is. Ja, nem.

Az Arton Capitals – mely az egyetlen idehaza bejegyzett, letelepedési kötvények értékesítésével foglalkozó vállalkozás, a többi mind offshore – közzétette éves beszámolóját, melyből kiderül, hogy a tavalyi betörés során 200 millió forintot vittek el tőlük; ezzel együtt 294 milliós adózott nyereséget értek el. Ez a szám sokak számára alacsonynak tűnhet, hisz a cég valós árbevételének – a G7 gazdasági hírportál számításai szerint – 7,2 milliárd forint körül kellene lennie, a bevallásban mégis csak 79 millió forint szerepel. Ez úgy lehetséges, hogy a bevétel nagy részét, egy az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett cég kapta meg. Tehát ne aggódjon senki, az oligarchákat alig érte kár és Rogán Antalnak is lesz mit a tejbe aprítania, nem beszélve egy ország Cilijéről. Az, hogy a magyar államot – pontosabban a magyar adófizetőket – több milliárdos kár érte Rogán letelepedési biznisze miatt, az továbbra sem érdekel senkit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.