2018. július 1., vasárnap

SZEMFORGATÓ OSTOBÁK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2018.07.01.


Nincs azzal baj, ha valaki kegyetlenül buta. Többnyire az illető nem tehet róla, mindenki meghatározott agykapacitással születik. Igaz ugyan, hogy sok tanulással fejleszthető a szellemi teljesítmény, de azért ennek vannak korlátai. Attól még nyugodtan lehet boldog és jó ember, szerető testvér, szülő, társ és remek szakember. A baj akkor következik be, amikor az ilyen nem túlságosan okos emberek valamiért olyan pozícióba keverednek, ahol a világon semmi keresnivalójuk nem lenne. Ez nem függ össze semmivel, csak úgy eszembe jutott és ha már ez történt, elmondtam...

Amiről beszélni szándékoztam: Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke egy fórumon egymásra licitáltak bölcsességből, erről pedig beszámolt az MTI.

Novák Katalin a mostanában oly megszokott fideszes talicskát tolta, a rá jellemző bölcsességgel és empátiával.

"Stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről (…) vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak."

Jó, tessék továbbra is stabilan állni a házasság értéke mellett. Senki nem tiltotta be, eszébe sem jutna ilyesmi normális embernek. Azonban érdemes lenne beiratkozni valami szemináriumra, ahol el lehetne sajátítani alapvető dolgokat, mint például önálló gondolkodás, tolerancia, empátia és hasonló, a politikusokból drámaian hiányzó képességeket.

Az a helyzet, hogy ez nem vagy-vagy kérdés. Attól, hogy egy kisebbség jogai is érvényesülnek, a többség joga nem vész el. Aki mondjuk a melegek alapvető emberi jogaiért áll ki, az nem a heteroszexuális többség jogait vitatja el, csupán azt állítja: a melegek éppen olyan emberek, mint a nem melegek, éppen úgy szeretnek, gyűlölnek, sírnak és nevetnek, éppen úgy lehetnek jó és rossz emberek és éppen úgy vágynak a nyugodt, előítéletektől mentes életre, mint bárki más. Ha egy meleg embernek nem kell szégyenkeznie, rettegnie és bujkálnia csupán azért, mert melegnek született, a normális élethez való jogát nem másoktól veszi el. Attól még Novák Katalin nyugodtan lehet hetero, többgyermekes családanya és jó feleség.

Ha pedig a média felelősségét feszegeti a kedves államtitkár asszony, akkor a főnökéhez kellene fordulnia ebben az ügyben. Ugyanis a közpénzből fenntartott pártpropaganda portáloknál senki nem tesz többet a melegek elleni gyűlölet elmélyítéséért. Kiemelten a PestiSrácok és a 888 uszít napi szinten, ők riogatják a kéménynél nem sokkal magasabb intelligenciával megáldott híveket azzal, hogy amennyiben egy társadalom képes tudomásul venni azt, hogy léteznek meleg emberek, sőt, esetleg őket ugyanolyan embernek tekintik, mint a nem melegeket, ha elfogadják, hogy a meleg kisebbséghez tartozóknak éppen olyan érzései, vágyai és jogai lehetnek, mint a hetero többségnek, akkor mindenki megfertőződik és holnaptól kötelező lesz melegnek lenni.

A melegek nem akarják elvenni a heterók jogait, drága államtitkár asszony. Nem akarják betiltani a heterók házassághoz, családi élethez, gyermekneveléshez, vagy bármi máshoz fűződő jogait akkor, amikor ők is igényt tartanak az emberhez méltó életre. Ha egy kisebbséget nem szorít a perifériára a többség, ha nem üldözik és gyűlölik őket, attól a többségi társadalom nem kevesebb, hanem több lesz. Tetszik tudni, kedves Katalin? Média ügyben pedig a saját pártjának propagandistáit tessék megkeresni, mert ők dolgoznak keményen azért, hogy gyűlöletet szítsanak és hazugságokat terjesszenek. Miután tudjuk – ő maga nyilatkozta – hogy Novák Katalin élete legnagyobb teljesítménye az, hogy édesanya és feleség, tudom javasolni, hogy jó asszonyként ragadjon seprűt és sepregessen a tulajdon portája körül, mielőtt a mások háza előtt felgyűlt szemétre mutogat. Főleg, ha azt a szemetet éppen ő és elvtársai talicskázták oda, a más kertjébe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.