2018. július 10., kedd

SZEMÜNK LÁTTÁRA ESIK SZÉT AZ LMP

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.07.09.


Már a választási kampányban gyanús volt, mennyire nem érdekelt a párt és a képviselőjelöltjei az ellenzék sikerérben. Például volt, amelyiknek a Fidesz gyűjtött aláírásokat.

- Nyertek egy egyénit és többen szavaztak rájuk, mint korábban bármikor, de a budapesti vissza nem lépéseikkel meghozták a kétharmadot a Fidesznek.
- Ezt utóbb a választók is értékelték, százezerszámra pártoltak el tőlük.
- A választási kudarc felelőseiként azonnal megtalálták azokat a képviselőjelölteket, akik mégis visszaléptek az erősebb javára, és fegyelmi büntetést kaptak, valamint kártérítéssel is fenyegették őket.

- Ugyanígy járt Hadházy társelnök, aki eddig információk szerint egyedül küzdött az ellenzéki együttműködéssel. Hadházy előbb az elnöki posztról mondott le, aztán fegyelmit kapott, majd még meg is verték. Végül belátta, hogy nem megy, és kilépett.
Szintén kilépett Hadházy elődje és riválisa, az alapító-elnök Schiffer, hogy megelőzze a kizárását. Sallai Róbertet, aki fellökte/lefejelte/kitudjamitcsinált Hadházyval előbb kizárták, de aztán vissza akarják venni a pártba.

- A nagy kizárásosdi egyik bizarr állomása, hogy az ellen a Moldován ellen is eljárást kezdeményeztek (de nem azért, mert ő sem lépett vissza áprilisban. Külön pikáns, hogy saját büntetéséről maga Moldován dönthet majd másodfokon, mint az etikai bizottság elnöke.
- Hadházy utódjául társelnöknek azt a Keresztest választották meg, aki még egy független jelölt javára sem volt hajlandó visszalépni, pedig neki magának listán biztos volt a parlamenti mandátuma, egyéniben meg nem volt semmi esélye.
- A kampányfőnök Ron Werber már a választás előtt lelépett, nem fizették ki, és nem is akarják. Ungár Péter videón jelentette fel magát csalás és megtévesztés bűncselekményének elkövetése miatt. Az Orbán melletti oligarchakör oszlopos tagja, 
Schmidt Mária fiának Pintér rendőrségétől és Polt ügyészségétől persze nem kell tartania.

- Schmidt és Ungár NER-beli beágyazódását jól jelzi, hogy amikor Lovas lemocskospatkányozta, akkor bocsánatkérésre kényszerítették a főnökei, és aztán bele is halt a megaláztatásba.

- Itt, a B1 blogon is volt szavazás arról, hogy ki az LMP árulója. Akkor még mindenki Ungárt tippelte, akit szorosan követett Keresztes. Csárdi Antal a vert mezőnyben végzett, erre maga vallotta be, hogy ő az (egyik) tégla.
- Senki nem gyanakodott azon Schmuck Erzsébet kampányfőnökre, akiről kiderült, hogy Schmidt Máriával egyeztetett telefonon a kampány alatt.

- És csak kevesen Szél Bernadettre, a női társelnökre, aki meg Hernádi Zsolttal, a MOL - finoman szólva is Fidesz-közeli - elnök-vezérigazgatójával tárgyalt márciusban, a kampány hetei alatt. 

- Már ott tart a dolog, hogy rendkívüli elnökségi ülést kellett összehívni, hogy megtárgyalják az ún. médiatámadásokat, azaz kezeljék a párton belülről egyre-másra kiszivárgó terhelő dokumentumok és információk okozta káoszt.

Alighanem annyi történik, hogy a párt ellenzéki kisebbsége fellázadt az LMP-től csak biztos egzisztenciát váró, Fidesz-kollaboráns megélhetési politikusok ellen, bár Schiffer kizárása azt jelenti, utóbbiak egymást is marják.

Amilyen tempóban ezt csinálják, csoda lesz, ha az LMP megéri a nyár végét egyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.