2018. július 10., kedd

TÖBB MINT KÉTEZER TANÁR HIÁNYZIK A TANÉVKEZDÉSHEZ

24.HU
Szerző: KOVÁCS MÁRTA
2018.07.09.


Csak Budapesten ötszáznál is több pedagógust keresnek, több helyen bármilyen szakos tanárral beérnék, van olyan kistelepülés, ahonnan 14 pedagógus hiányzik. Drámai a helyzet.

A pedagógushiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség, amelyet az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek – mondta Rétvári Bence még tavaly szeptemberben. Ezek után néztük át először a Közigazgatási Állásportál álláshirdetéseit, hogy kiderítsük, mennyire igazak az államtitkár által elmondottak.

Ekkor több mint 180 olyan települést találtunk, ahol tanítót vagy különböző szakos tanárt kerestek.

A tanév közepén, idén januárban újra átnéztük a közalkalmazottak számára közzétett álláshirdetéseket, ekkor több mint 300, pedagógusok számára meghirdetett lehetőséget találtunk.

Most arra voltunk kíváncsiak, a tanév végeztével mennyire okoz gondot a tanintézményekben, hogy a nyugdíjba készülő tanárok és tanítók üresen maradt helyét betöltsék. A Közigálláson jelenleg több mint 600 oldalnyi közalkalmazotti álláshirdetés található, így sejthető volt, hogy jóval megnőtt a pedagógusok számára kiírt hirdetések száma, azonban még így is megdöbbentő, hogy

július elején közel 2400 aktív álláshirdetést találtunk tanítók és tanárok számára.

Mindezt térképen is mutatjuk:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.