2018. július 20., péntek

TRUMP ÉS ORBÁN SARLATÁNJAI UGYANAZOK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.07.19.


Naponta jelennek meg botrányok az úgynevezett karizmatikus-pünkösdi mozgalom vezetői viselt dolgairól, de az emberek fejében nem áll össze a kép arról a rombolásról, amit ezek az emberek végeznek mind az istenkereső emberek lelkében, mind a politikai életben.

Legújabban Trump “spirituális tanácsadója”, harmadik férjét taposó Paula White elképesztő kijelentése borzolja a kedélyeket, miszerint Jézus nem illegálisan vándorolt be Egyiptomba, mert ha így tett volna, akkor megszegte volna a törvényt, és bűnösként nem lehetett volna Megváltó. A nőt Amerikában minden komolyan vehető keresztény teológus sarlatánnak és eretneknek nevezi évtizedek óta, de ő az első számú “keresztény” tanácsadó Trump mellett a Fehér Házban. Azt állítja a “szellemi tanácsadó”, hogy Jézus családja nem volt menekült.

Mielőtt Paula White fenti kijelentéséről mondanánk bármit, idézzük fel, hogy Trump 2002-ben vette fel a kapcsolatot a tévéevangelista nővel, mert megtetszett neki a tévében. Majd Trump gyakran hívta a nőt Atlantic Citybe, a romlottság, a bűn és a szenny városába, ahol Paula White négyszemközti privát “bibliaórákat” adott Trumpnak. Trump mindig csodálattal beszélt a nőről, aki szerinte “kívül és belül gyönyörű”.

Paula White-nak nem kellett hallgatási pénzt fizetni, mint Stormy Danielnek, mert White a Trump-adminisztráció hivatalos tagja, aki imádkozott is a “legkeresztényibb” amerikai elnök beiktatásán. Az amerikai konzervatív keresztények ezt önmagában blaszfémiának tartották, de a pünkösdi-karizmatikus (evangéliumi) vezetők többsége támogatta. Paula White volt az a személy, aki “hitelesítette” számukra, hogy Trump egy megtért, újjászületett keresztény.

Paula White az amerikai sajtó szerint Benny Hinn válófélben levő gyógyító tévéevangelista szeretője is volt. A National Enquirer fotót is közölt arról, ahogy kézen fogva sétáltak éppen Rómában. Hírek szerint egy ötcsillagos szállodában töltöttek azonos szobában három napot, ahova álnéven jelentkeztek be. Benny Hinn szerint nem volt köztük semmi, a Vatikán hívta őt állítólag Rómába, és azért vitte el magával a nőt, hogy támogassa a Vatikán művészeti gyűjteményét. Nem volt köztük semmi, de a lebukás után a semmit is megszakították.

Valójában Paula White volt az összekötő a tévéevangélisták és Trump között, aminek az lett az eredménye, hogy a hívőknek bemesélt hazugságokkal az evangéliumi keresztények 81 százaléka Trumpra szavazott. Nélkülük soha nem lett volna elnök. White hírére jellemző az, hogy Amerikában még azt is pedzegették, hogy még ebben a ciklusban First Lady lesz, ha Trumptól elválik Melania. Paula White terjesztette el azt az őrültséget, hogy “Trumpot Isten küldte”. Trumpot valójában ez a nő manipulálja, a tévéevangélista kollégái pedig “élvezik” ennek hasznát.

Ami nem lehet kevés, mert Trump azért kereste meg a nőt, mert tetszett neki a bővölködés evangéliuma, hogyan lehet valaki Isten segítségével még gazdagabb. Ennek módja pedig a prédikátoroknak és pásztoroknak való bőséges adakozás. Ezt fizeti vissza Isten gazdagon. Ha Trump ezt megette, akkor az amerikai sarlatánok jól levághatták anyagilag...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.