2018. július 5., csütörtök

VALÓJÁBAN ORBÁN VÁSÁROLTA KI SIMICSKÁT - EZ A FIZETSÉG AZÉRT, HOGY NEM ROBBANTOTT ATOMBOMBÁT. MEG AZÉRT, HOGY KÉSŐBB SE TEGYE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.07.05.


Két dolog világos azok után, hogy bejelentették, korábbi jobbkeze, Nyerges Zsolt kivásárolja Simicska Lajost minden magyarországi üzleti érdekeltségéből.

- Az egyik, hogy ez teljes kapituláció, fegyverletétel Simicska részéről.
- A másik, hogy ennek azért megkéri az árát.

A becslések szerint a Simicska-birodalom kb. 50-70 milliárd forintot érhet, és az is egyértelmű, hogy Nyergesnek nincs annyi pénze, hogy ez kifizesse. Még annyi sem, hogy részletekben törlessze.

Ezek szerint vagy hitelt kapott rá, vagy a gyakorlatban másvalaki nevében, helyett és érdekében jár el. A pletykák, amiket a G7 és a 444 is megírt, arról szólnak, hogy a Simicska-birodalom, illetve annak maradéka Mészáros Lőrinchez kerülhet.

De más pletykák szerint meg feldarabolják, és ide-oda beolvasztják őket. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy Nyergesen (és esetleg Mészároson) keresztül
maga Orbán Viktor vásárolja ki

korábbi barátját, üzlettársát és politikai szövetségesét. Persze közvetetten közpénzből, amit időközben elveszítette ezen jellegét.

Az még mindig nem világos, hogy 2014-ben, közel 30 évnyi együttműködés után min kaptak össze. Már azon túl persze, hogy a hatalmon, ti. Orbán megelégelte, hogy Simicskának majdnem ugyanannyi befolyása van a NER működésére, mint neki magának. A konkrét ok szerepére a legesélyesebb az azóta részben felszámolt (Magyar Nemzet, Heti Válasz), vagy a tulajdonból kikerült (Index) médiaportfólió, vagy annak az a része, ami akkor mg hivatalosan nem is volt az oligarcha birtokában (és később se lett, mint az Index, a TV2 vagy a Mediaworks).

Simicska mindenesetre nem fogadta el az alárendelt szerepet, és egy évnyi furcsa háború után, a G-napon Orbán megpróbálta bedönteni a médiát. Akkor tört ki a nyilvános csatározás, hadüzenettel, áldozatokkal, ahogy azt kell.

Simicska azonban rosszul mérte fel a lehetőségeit: azt hitte, hogy a Fideszben van akkora befolyása, mint Orbánnak. Kiderült azonban, hogy nincs: sorra hagyták el a legkipróbáltabb famulusai, és itt nemcsak Liszkayra, Csermelyre vagy Gajdicsra kell gondolni, hanem országgyűlési képviselőkre, mint Nyitray Zsolt vagy Ágh Péter, sőt, kormánytagokra, mint Lázár János. És főleg ő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.