2018. július 15., vasárnap

VAN ITT KERESZTÉNY NEMZETI HAGYOMÁNY BŐVEN. RAKÉTAMÓD TOLATUNK AZ IDŐBEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- VENDÉG BLOG
Szerző: MIRTILL
2018.07.14.



Tárgy: Rückwarts

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Szégyen, nem szégyen, bevallom: néha az az érzésem, hogy feleslegesen terhelem a kend fantáziáját. Váltig ismétlem, ne jöjjön! Még azt se kívánom, hogy elképzelje, milyen lehet itt vegetálni. Vagy nehezebbet, milyen most nálunk a lelkiismereti-, a szólás-, a sajtó-, stb. szabadság. De azt gyakran írom kendnek, hogy „tessék elképzelni”, mintha az mindig olyan egyszerű lenne. Mint most például.

Képzelje el, hogy van olyan kedves ember itthon, aki azt hiszi, hogy tudok számolni. Csak rosszul. Mikor először is nekem papírom van arról, hogy nem tudok számolni. Másodszor a sajátos nevelési igényem miatt én már tavaly is felmentett voltam matekból. Ez is dokumentált, ahogy apu mondaná. De apu nem ér rá vitatkozni. Hajnalba már megy kenyeret keresni és sötétedés után jön meg, de mindig csak a munka, kenyér meg alig.

Viszont. Nem én mondom. Az apu. És, amit az apu mond, az meg van mondva; „ A 10.285 szavazókörbe hány tagot delegált az összes ellenzéki párt? Ötszázat, ezret, ötezret? Akkor mit pampognak! És egész számokat egyesével nem tudtak összeadni? Az EBESZ se? A mi falunkból tíz manus is tudta volna hová üssön annak a vacak számítógépnek, hogy ketyegjen! Sumák pancserek! És az én kölykömet cincogtatják a tört számokkal!” Természetesen ehhez nekem nincs mit hozzáfűzni. Több okból. Mert például a delegált az mi?

Annyiszor mondtam/írtam már kendnek, hogy én nem értem, amit a felnőttek beszélnek/írnak/számolnak, én csak megjegyzem, amit hallok/olvasok. Kár velem kukacoskodni. Próbálkozom a szó szerinti idézetekkel. Akkor meg abba köt bele kend. Persze lehet, hogy csak érzékeny vagyok és kend nem is kukacoskodik velem. Most úgy mondják: trollkodik. Mert azt mondják, megszűnt a politikai korrektség. (Nos, én azt sem tudtam, hogy volt, de nagy a gyanúm, ebben a „nemtudásban” nem voltam egyedül.) Vegyem úgy, pátyolgat? Okosít?

Az árfolyamrés szót is hallottam. Ezt sem tudom mit jelent. Most próbálok a magam esze szerint eljárni és nagyon elképzelhető, hogy rosszul teszem és (nem egyedül ebben az országban) a „rést” összekeverem a „bástyával”, de az is lehet, hogy az árfolyamot, az ázsióval. Tőlem kitelik, de kend majd összerakja mi hová való, mert okosabb nálam, meg kitelik az idejéből.

Mert vannak dolgok, amiknek minden eszközzel direkt növelik az ázsióját és akkor az ügyet ész nélkül végrehajtók jól járnak, a zsoldjuknak akár négyszázszorosát is hazavihetik az erkölcsi elismerésben szűkölködő családjuknak. Most nálunk a kereszténység az innováció. Azt fizetik jól. Nagy az ázsiója. És most sokan rástartoltak. Nagy pénz van benne. Hogy mennyi, az nevesítve benne van az állami költségvetésben. Pontosan? Az más! A szakemberek elárulják kendnek, hogy ezt mennyivel kell megszorozni, hogy az állami hittérítés valódi költségeit kikövetkeztesse. Ezt nem én mondom, hanem a Peti bácsi, aki az előző diktatúrában évtizedekig presbiter volt, de az importmagyar pap mohósága miatt még az Istennek is hátat fordított...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.