2018. augusztus 2., csütörtök

A HÍR-TV-T FELSZABADÍTOTTÁK, A NEMZETET FELTÁMASZTJÁK, ÉS EZ CSAK A KEZDET

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: G. M.
2018.08.02.


Sok drámai fordulaton van túl a magyar média, de az nem volt jellemző, hogy volt munkatársak vonuljanak be egykori munkahelyük jelenlegi szerkesztőségébe. Augusztus első napján visszafoglalták Hír Tv-t, és a hónap végére a Nemzet újraindítását tervezik. És ezek még csak nem is képezik részét az Orbán által szeptemberre ígért nagy változásoknak.

A jobboldali média polgárháborúja véget ért, ez már a hét elején egyértelművé vált (ennek állomásairól hétfőn már bővebben írtunk), augusztus 1-jén pedig már arról is vannak információink, hogy a G-napot követő három és fél év után hogyan akarja Orbán Viktor köre rendezni az ő szemszögükből árulóvá vált médiumok helyzetét.

A Simicska-média felszabadítása

1. A Hír Tv nem vész el, csak visszaalakul. Nem mi mondjuk, hanem zárt ajtók mögött a csatornát a G-nap miatt kényszerűségből elhagyó Szikszai Péter és Mentes Katalin. A jövőben már ők felelnek a tartalom napi előállításáért. A stábértekezleten azt mondták, aki maradni akar, annak vissza kell térnie a 2015 előtti irányvonalhoz. A hangulat feszült volt, egy szerkesztő szerint alig valaki köszönt az érkező fejeseknek. Mások azt állítják, nyílt zsarolás is kellett, hogy a csapat ne széledjen azonnal szét.

Azt Puskár Anett, Simicska Lajos (korábbi?) szóvivője közölte a Hír Tv előtt, immáron Nyerges Zsolt nevében, hogy a szolnoki vállalkozó a) marad a tulajdonos, b) de nem szól bele semmibe, c) arra Liszkay Gábort jelölte ki. Tehát a csatorna sorsáról nem a tulajdonosa és nem is a vezérigazgatója dönt, ez Puskár szavaiból egyértelműen kiderült. Liszkaynak már így is rengeteg terméket kell kontroll alatt tartania: a Magyar Időket és a Karc FM-et tulajdonosként, Mészáros Lőrinc minden sajtótermékét a MediaWorks berkein belül, és most még Nyerges tévéjét is.

Hogy ki csinálja majd a Hír Tv-t, miután elbocsátások sorát zavarták le már első napjukon az új vezetők? Nos, információink szerint az Echo Tv-ben egy értekezleten már fel is lett ajánlva, hogy önkéntes alapon át lehet igazolni. Mészáros adójánál a pletykák szerint inkább a showműsorokra koncentrálnának amúgy is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.