2018. augusztus 10., péntek

A JÚLIUS VALAMIT VISSZAHOZOTT A NAGY BUKTÁBÓL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Az Én Pénzem
2018.08.10.


Közel egy hónapnyi mélyrepülést dolgoztak le a kötvényalapok az elmúlt egy hónapban, a befektetők azonban még így is csak annak örülhetnek, ha egy év alatt nem vesztett a pénzük az értékéből. A pénzpiaci alapoknál óvatos javulás kezdődött. 

Ahogy a forint árfolyama is nagyjából normalizálódott – már ha a 320 forintos szintet annak lehet nevezni a 330 forintos euróárfolyam után -, a kötvényalapok árfolyama is némileg visszarendeződött. Ez azt jelenti, hogy a hosszú kötvényalapok az elmúlt hetekben oda érkeztek, ahol két hónappal ezelőtt álltak, vagyis egy hullámvölgyből kissé kilábalóban vannak. (De még mindig eléggé az alján.)

Azért csak kissé, mert a hosszú kötvényalapok árfolyama valójában január óta kisebb-nagyobb mértékben esik, ahogy az állampapírok hozamai szépen emelkednek. Most csak a júniusi esést dolgozták le a kötvényalapok, ezzel oda érkeztek, ahol körülbelül egy évvel ezelőtt is álltak. Vagyis többnyire sikerült nullára hozniuk az éves hozamokat az elmúlt időszak masszív mínuszai után. (Persze nem mindegyiknek.) (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a korábbi hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.