2018. augusztus 12., vasárnap

A MEGALÁZÁS ÖRÖME, NA ÉS EGY KIS BUZIZÁS HOZZÁ... - A TUDOMÁNY IS ORBÁN SZOLGÁLÓLEÁNYA IS ITT MÁR

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: jdesi
2018.08.12.


...Miért nem lehet férfiasan (!) azt mondani: bezáratom, mert megtehetem. Bezáratom, mert a szélsőjobber, könnyen uszítható, buzizni szerető közönségem ennek örül. Kell az ellenség. A migráncs már kicsit uncsi, most jön egy kis buzizás – hát érti ezt a nép és mi tagadás, egy jó része zabálja is. (Hogy a gender tudomány valami egészen más, azt úgysem lehet a népnek elmagyarázni, mert nem akarja megérteni. Ahogy a kvantumfizikát sem. Na és?)

Érdekes ugyanakkor a hazudozásuknak az az átlátszó rendszere, ami körbeveszi ezt az önmagánál jóval jelentősebb döntést.

A kormányszóvivő szerint azért kell bezárni, mert
a munkaerőpiacon nincs igény az itt végzettekre.

Miközben persze ebben sem vagyok egészen biztos, azért tudjuk, hogy szakok egész sora létezik, amely közvetlenül nem a munkaerő piacra termel. Hány asszirológus, médiaszakos, jogász, pszichológus - de hosszan lehetne még sorolni, keres a végzés után valami olyan munkahelyet, ahol utána valami mást csinál, mint amit tanul. De megtanult tanulni, gondolkodni, elemezni és kételkedni. (Ja persze, ezek önmagukban is bűnök mostanában.)

Amúgy a CEU-n eddig végzettek találtak állást, igaz, döntő többségük nem magyarországon, hiszen nem is innen származnak, hanem szerte a kerek világban, ahonnan jöttek.

Magyaroszágon amúgy jövőre végez az első adag gender szakos - tehát ki tudja, lesz-e rájuk szükség.

Következő hazugság:
Drága. És nem szabad pazarolni a pénzt.

De nem ám. Mondjuk a kisvárdai focistadion árából hány száz egyetemistát lehetne kiképezni bármire? És akkor még a kisvasútról nem is beszéltünk. Ja, és a CEU magánegyetem, tandíj van és Soros támogatja, mióta izgatja a kormányt Soros anyagi helyzete?
Kevesen jelentkeznek

– ha tényleg így van, akkor meg mi a baj? Nyolc-tíz hallgatóért érdemes ekkora faksznit csapni.

És különben is, fizika tanárnak, biológia- vagy kémia tanárnak is kevesen jelentkeznek, egyelőre mégsem zárták be ezeket a szakokat.
Nem tudomány, hanem ideológia.

Ez is nagyon jó érv. Imádják a fasiszta lelkűek. Mondjuk, nem attól tudomány valami, hogy egy harmadosztályú kormányzati kifutófiú mit mond róla. De ez is mindegy. Teológiát is tanítanak és akkor mi van.
Olyan, mint a marxizmus

– mondjuk pont nem olyan. De ettől még a marxizmust is kell tanulmányozni, sőt, a fasizmust is, hogy felismerjük, mi az, ami most itt folyik.

Ja, és a kormány közel 1,5 milliárd forintot adott a „hagyományos kínai gyógymódok” oktatására, miközben azért a valódi tudományos konszenzus szerint a „hagyományos kínai gyógymódok” inkább szélhámosságok, hatásosságuk messze nem bizonyított, sőt és valószínűleg sok ember hal kínhalált minden évben Magyarországon, amiért bedől ennek a dolognak. Áltudomány, de tanítják és pénz is van hozzá.

Nyilván, akik ezekben a dolgokban össze-vissza beszélnek, maguk is tudják, hogy nem ez az igazság.
Az igazság a buzizás öröme, a vak komondort, akin át lehet esni, a magyar parlament vagy a kormány ahová csak elvétve esik be egy-egy nő. Az alacsonyabb fizetések, a „csak szüljön és nevelje a gyerekeket” macsó dumája este a kocsmában a haverok közt, a harmadik rossz kevert után.

Jó, e akkor miért nem nyíltan ezzel állnak elő?

Ennek is több oka lehet. De a legfőbb, hogy valószínűleg a célközönséggel össze lehet kacsintani, ti is tudjátok, hogy mi itten buzizunk, de mit tegyünk, ilyen bonyolultan kell, mert a „tugyukkik” nem engedik még a nyílt buzizást. De az idő nekünk dolgozik, hisz tudjátok.

De az igazán nagy baj az, hogy nem látom a hosszú sorban előkerülő egyetemi oktató kollégákat, akik azt mondják, ok, megszűntetik a szakotokat, de akkor gyertek és itt a szociológián, a matek szakon, az orvosin, a hídépítő mérnökin kicsit beszéljetek róla mi is ez, tartsátok meg az elmaradt, betiltott előadásaitokat – hogy megvédjük közösen a tudomány szabadságát.

Meg különben is, neme mindenkinek van
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.