2018. augusztus 26., vasárnap

A NAGY LAS VEGAS LONDON ÖSSZECSAPÁS

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.08.26.


Szerencsére csak virtuálisan csap össze az amerikai és a brit nagyváros, ettől még érdekes lesz a végkimenetel. Emellett Vietnamot magunk mögött hagyva visszatérünk Kínába, végül kiderül, milyen az, amikor anyatejből csinálnak joghurtot gyerekeknek (nem vicc!).

London vagy Las Vegas?


A kérdést az Életem morzsái blog Londonban élő szerzője tette fel, miután egy jó hetet Las Vegasban töltött. Lássuk, az Uber, az egészségtudatosság és egyebek terén ki nyeri a két város képzeletbeli csatáját!

Uber

Jó pár Uber-utunk volt, amik közül mindegyik szuper volt. Londonban, ha rendelek egy autót, 80% esély arra, hogy Mohamed jön és a 10 perces fuvarom alatt úgy sem állja meg, hogy megkérdezze: házas vagyok-e és van-e saját gyerekem. Hja, mert a londoni sofőrök nagy többsége valami ázsiai kulturális háttérrel rendelkezik és ez kijön.

Na, ehhez képest Vegasban szállított minket 50 év körüli amerikai nő, fiatalabb srác, középkorú úr stb. Egész kellemes és minőségi rövid beszélgetéseket tudtunk lefolytatni majdnem mindenkivel.

Az Uber autókon meg kötelező az Uber matrica is, ami szinten pozitív. Az Uber magasan nyert itt Londonnal szemben.

Műanyag

Miközben Európában ciki a szívószál, a műanyag (egyszer használatos) szatyrot is kerüljük, vagy külön adóztatják, addig Vegasban mindenki szívószállal iszik mindent. És feleslegesen a műanyag evőeszközöket is adják pl. sajtburger és sültkrumpli evéshez!

Itt még messze nem jutott az emberek tudatáig az a kép, hogy micsoda veszélyes hatása van egy darabnak a természetben például egy teknősre.

A szatyrot meg, ha kéred, ha nem, adják bármilyen boltban. Na, ez sem így működik már Angliában. A szelektív hulladékgyűjtés a béka segge alatt tart szintén. Vegasban nem tűnt egyáltalán környezettudatosnak semmiben.

Légkondi

Értem, hogy kint 42 fok volt árnyékban, de könyörgöm, miért kell a 18,5 fokot tartani mindenhol? Nem viccelek, kint „megrohadtunk” a hőségben, bent meg megfagytunk a hotelokban.

Volt olyan, hogy úgy éreztem, a tüdőm befagyott bennem, s alig vártam, hogy végre kiérjünk a zárt térből és megcsapjon a meleg. A bűnügyi múzeumban 4 órát töltöttünk bent, libabőrösen és fogat vacogtatva jöttem ki. Az első dolog az volt, hogy a padkára leültem és élveztem a kinti időt hosszú percekig, míg a testhőmérsékleten visszaállt.

Iszonyatos árampazarlás folyik csak amiatt, hogy kell az a 18,5 fok marhára! Hát nem kell.

Londonban hála istennek, nincs ilyen mértékű hűtés.

Egészségtudatosság

Úristen, ennyi kövér embert régen láttam egy helyen. Korábbi amerikai útjaimon ugye, mindig nem amerikaiakba botlottam. Mint Honolulun japánokba, Miamiban németekbe, New Yorkban „mindenkibe”, így elvegyültek eddig a kövér amerikai emberek a tömegben.

Vegasban meg sok-sok amerikai van. Na, láttam csodát. Hogy az emberek fejében az egészségtudatosság hol tart? Sehol. Mikor a 200 kg-os kövér férfi, aki a nagy combja miatt kissé kifordított lábakkal tud már csak lépni, az XXL kólát vedeli a büfében.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.