2018. augusztus 3., péntek

ÁTLÁTSZÓSOK IS BEFÉRKŐZTEK A HÍRTV MŰSORAIBA 2015-2018 KÖZÖTT, EZ VESZÉLYES ÉS FELHÁBORÍTÓ

ÁTLÁTSZÓ / SATÓSZABADSÁG
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2018.08.02.


A 2015-ös “G-nap” után a HírTV rendszeresen idézte az Átlátszó hírértékű cikkeit, és munkatársaink többször megszólaltak, szerepeltek a csatorna különböző műsoraiban. Tegnap át/visszavette a tévét a Fidesz, így valószínűleg nem lesz ilyen egy darabig. Összegyűjtöttük a legfontosabb szerepléseinket, ezzel búcsúzunk a HírTV kormányfüggetlen korszakától.

2015. február 6-án lemondott a Magyar Nemzet, a HírTV, és a Lánchíd Rádió vezetése, és átállt a fideszes médiabirodalom kötelékébe. A tulajdonos Simicska Lajos ekkor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy “Orbán egy geci”, ebből lett a G-nap elnevezés. Simicska akkor az Átlátszónak adott interjújában jelentette be, hogy személyesen ő lesz a HírTV elnöke. Aznap este a műsorvezető az Átlátszóra hivatkozva ismételte el a bejelentést: 2011-es létrejötte óta lapunk neve alighanem akkor hangzott el először a csatornán.

Ezután a HírTV rendszeresen szemlézte a cikkeinket, és többször megszólaltatta munkatársainkat egy-egy anyaggal kapcsolatban.

Legutóbb Erdélyi Katalin nyilatkozott arról, hogy melyik cégeken keresztül dől a TAO-támogatás a Fidesz-közeli focicsapatokhoz.

Főszerkesztőnk, Bodoky Tamás az elmúlt néhány hónapban többször volt a Szamizdat című műsor vendége, ahol Bodacz Balázs műsorvezetővel beszélték át újságírók az adott hét aktuális közéleti híreit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.