2018. augusztus 23., csütörtök

AU PAIRKÉNT HOLLANDIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zsuzsi
2018.08.23.


Zsuzsi 8 hónapot töltött Hollandiában, egészen pontosan Hágában, ahol egy ír család három gyermekére vigyázott. Azért ment, hogy az angolját tökéletesítse, ami sikerült is, de ennél sokkal nagyobb élményeket is szerzett. Például megváltozott az életről alkotott felfogása.

Zsuzsi a Meghollandulok vlognak mesélt hollandiai tapasztalatairól, a videót én foglalom össze nektek, hogy akinek esetleg nincs ideje, lehetősége megnézni, az elolvashassa.

Zsuzsi szerint igazi kihívás volt a munka, ami sokat változtatott rajta: „Szerintem jó hatással volt rám, hogy láttam egy másfajta családmintát, jó, hogy része voltam egy másfajta konfliktuskezelésnek, életszemléletnek”.

A család teljesen másképp áll az élethez, ami akarva-akaratlanul rá is átragadt. Mit jelent ez a másfajta hozzáállás? Nyitottságot a világra, az utazás szeretetét, azt, hogy szeretnek ismerkedni, ugyanakkor ápolják már meglévő kapcsolataikat.

„A nyitottság átragadt rám, sokkal könnyebben megyek neki a kihívásoknak, könnyebben vágok az ismeretlennek. Ez a példa 8 hónapig itt volt előttem” – mesélte.

Fontos tapasztalatnak tartja, hogy a dolgok folyamatosan változnak, és persze az ember maga is alakítja őket. Mindezt úgy, hogy közben ne feledkezzen meg a régi kapcsolatairól sem.

„A család energiája teljesen lenyűgözött. Úgy érzem, otthon is ezt próbálom majd meg követni: folyamatosan változtatni magam körül a dolgokat, a körülményeimet, az embereket. A cél, hogy több embert ismerjek meg, ugyanakkor a régiekkel szorosabb kapcsolatot ápoljak, jobban megbecsüljem őket” – mondta Zsuzsi.

Aki 8 hónap után visszatér Magyarországra, és ugyan tudja, hogy nagy lesz a kontraszt, de ettől nem fél, inkább kíváncsi.

A hollandiai kalandot azért vállalta be, hogy egyfelől tökéletesítse az angolját, kicsit megváltoztassa a hozzáállását, ugyanakkor jobban megismerje magát - ami elsőre közhelynek hangzik, de (mint mondta) nem az...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.