2018. augusztus 21., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: VÖRÖS CSILLAG HELYETT KERESZT A PARLAMENTEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.08.20.


Megéltük, hogy az egyik önkényuralmi jelképet, a vörös csillagot, felváltotta egy másik önkényuralmi jelkép, a kereszt a parlamenten. Ez jelzi hivatalosan is, hogy Magyarország nem köztársaság, nem jogállam és nem demokrácia, hanem egy másik elnyomó ideológia hazugságán nyugvó önkényuralom. Magyarország fasiszta diktatúra. Ugyanaz a diktatúra, amely majd erőszakot is alkalmaz, ha szüksége lesz rá. A lelki elnyomás is diktatúra.

Az a fajta “kereszténység”, amelyet ez a kereszt jelképez, nem kereszténység volt, hanem ugyanolyan csalás, mint a Nemzeti Együttműködés Rendszere: a nyugati ortodoxia, amely később a római katolicizmus nevet vette fel, megtartotta a kereszténység nevét, a kereteit, de kibelezte és meghamisította a belső tartalmát. Ahogy Orbán tette a demokráciával. Ez a hamis kereszténység a NER illiberális “demokráciájának” mintája, és ellentéte annak, amit hirdet.

A “szentistváni állam”, az ún. keresztény állam, az egyház és az állam összefonódását, az egyházi és állami elnyomást jelentette. István király nem a kereszténységhez térítette a magyarokat, hanem a római katolicizmus hazugságain álló német-római birodalomhoz, és ez megpecsételte századokra a magyarok sorsát. Ez a magyar átok, nem a Soros György.

Felnégyeléssel és erőszakkal nem lehet a kereszténységhez téríteni senkit, a felnégyelés nem keresztény aktus, és azzal senki nem tett szívességet Istennek. A római katolicizmus ideológiája alatt a barbarizmusból a pogányságba léphettek át népek, így a magyarok is, mert a barbarizmushoz képest a hamis, névleges kereszténység doktrinái fejlettebbek, a kereszténységből származó erkölcsi normák miatt. De ez soha nem volt kereszténység.

Ezért Magyarország nem egy keresztény nemzet, hanem egy pogány nép, melynek vannak keresztény polgárai, akiket Orbán keresztényfasiszta rendszere jobbára üldözi, elnyom. Az az Európa, amelyhez István állítólag csatlakozott, több fóruma útján kimondta, hogy az egyházi státusz önkényes elvétele működő keresztény gyülekezetektől a vallásszabadságot sérti, és a vallásszabadság korlátozását jelenti. Egy ideológiai diktatúra az egész ország.

Annak a keresztnek nevében, amelyet a harmincas évek Horthy-rendszeréhez hasonlóan most kifüggesztettek a parlament homlokzatára, százmilliókat gyilkoltak le, égettek el, és küldtek válogatott kegyetlenséggel a halálba. Voltak, akiket élve beleszántottak a földbe, s voltak csecsemők, akiknek a fejét a sziklákhoz verdesték. De ugyanennek a keresztnek a nevében küldtek csaknem félmillió magyar zsidót is haláltáborba.

Ez a kereszt Magyarország rákfenéje, a magyar szabadság és függetlenség, az egyenlőség és a szabadság elvesztésének véres jelképe. Ez a kereszt bibliaellenes és keresztényellenes jelkép, egy hazugság szimbóluma, amely Magyarország hamis identitásának kifejeződése. A kereszt a parlamenten fenyegetés, egy újabb fasiszta állam fenyegetése. Az már fel sem tűnik senkinek, hogy formálisan ebben a parlamentben ülnek nem hívők, nem keresztény s nem vallásos magyar emberek képviselői, akiket sért és megfélemlítez a kereszt.

Sérti a kereszt az állam világnézeti semlegességét, az állam és az egyház szétválasztását, az egyéni szabadságot, a lelkiismereti szabadságot, a vallásszabadságot, az emberi jogokat és a jog előtti egyenlőséget, sérti a jogállamiságot. István király mintája, hogy van király, aki “kereszténnyé” teszi az országot, vagyis egy hazug ideológia alá hajtja, aki az ideológiai állam hazugságaival magát a nemzettel és a nemzeti identitással azonosítja. A legsötétebb középkorba repíti vissza Magyarországot. Elbutítja, leépíti, kirabolja és a magyarokat öli.

Ez a középkori, feudális, katolikus magyar állam volt a magyar történelem átka, a magyar nemzet történelmi tragédiáinak legfőbb oka. István király után volt egy kísérlet arra, hogy helyreállítsák a független magyar államiságot, de Aba Sámuelt elárulták a magyar főurak, és visszaadták az országot a német-római birodalom bábjának, Péternek. Ekkor veszett el a szabadság és a függetlenség, amely azóta csak foltokban jelent meg az országban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.