2018. augusztus 22., szerda

BÜNTETLENÜL NEM LEHET EZT CSINÁLNI - ÍRTA SZÉL BERNADETT BÚCSÚZÓUL AZ LMP TAGJAINAK

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.08.21.


Három és fél oldalas, a jelenlegi pártstruktúrát és a párt gyakorlati döntéshozó fórumait is bíráló levélben mondott búcsút az LMP tagjainak – egyben tisztségeinek – Szél Bernadett, az LMP eddigi társelnöke. A hvg.hu birtokába jutott levélben a frakció vezetéséről is leköszönő politikus szervezeti megújulást ajánl az LMP-nek, ő maga azonban – mint írta – egyelőre a háttérben marad. A történtek felelőseit ugyanakkor pontosan körülírta.

Nem lehet így kampányt lezárni, ezzel a helyzettel én nem tudok azonosulni és mivel befolyásom nincs és nem is lehet az etikai bizottság felett, tiltakozásomat azzal tudom kifejezni, ha lemondok az általam viselt vezetői pozíciókról és ezt én most meg is teszem

– írta kedden az LMP-tagok zárt Facebook-csoportjában közzétett, hvg.hu-hoz is eljutott levelében a társelnöki és a frakcióvezetői posztról való lemondását magyarázva Szél Bernadett. A párt eddigi társelnöke a nyilvánosság előtt nem beszélt még a távozásáról, lemondása hírét egyelőre csak a Borsod24.com szellőztette meg, Szél pedig csak annyit írt a saját Facebook-oldalára, hogy a Magyar Hangnak adott interjújából hamarosan kiderülnek a részletek - azóta az ATV is bejelentette, hogy az Egyenes Beszédben lesz vendég Szél. (Akinek levelében közben ez áll: "megtöröm azt az eltörlésre méltó hagyományt, hogy társelnökök nyilvános interjúkon keresztül, az érthetőnél is nagyobb sokkot okozva a közösségnek mondanak le, Nem Index-24.hu stb. interjúra ébredtetek...")

A hvg.hu birtokába került, sorköz nélkül is majdnem három és fél oldalas írásban lemondása közvetlen okaként az LMP etikai bizottságának nyári döntéssorozatát nevezte meg a politikus. (Az etikai bizottság egymás után hozott, nem egyszer abszurd döntéseivel a párt ellenzéki összefogásra hajló vezetőit, képviselőjelöltjeit büntette: Szélt például három évre eltiltották attól, hogy bármilyen pártbeli tisztségért induljon, de társelnöki posztját közben megtarthatta. A párt egykori XVIII. kerületi jelöltjét, Kassai Dánielt kizárták a pártból, mert visszalépett az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára (aki így egyébként nyert), de különböző módon megbüntették a többi visszalépett jelöltet is. A koordinációpárti korábbi társelnököt, Hadházy Ákost pedig ugyan nem zárták ki a pártból, csak eltiltották tisztségeiről, ő viszont a döntések szellemisége miatt magától lépett ki, végül az abszurd tiltásokat osztogató etikai bizottság elnöke, Moldován László sem úszta meg büntetés nélkül, amiért szivárogtatott Hadházy és a párt korábbi országos titkára, Sallai R. Benedek áprilisi, tettlegességig fajuló összecsapásáról.):

Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez

– érvel a levelében indulatosan Szél Bernadett, egyértelművé téve, hogy „súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak” tartja az eljárást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.