2018. augusztus 21., kedd

EGY IDEGEN ÁLTAL RÁNK USZÍTOTT PITBULL HARAPÁSA NEM OLYAN FÁJDALMAS, MINT AMIKOR A SAJÁT KORCS KUTYÁNK MAR BELÉNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Mirtill
2018.08.20.


Tárgy: Kutya
Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba
Le vagyok nyűgözve! Kend tudta miért nem jön haza! A nagyiék sejtették, hogy korai lenne a hurcolkodás. Csak én vártam naivan, hogy kend hozza nagyiéknak a mesirt, apuéknak a piláfot, nekem pedig az eredeti törökmézet. (A bátyámnak semmit, amíg az Egri csillagokból meg nem írja az olvasónaplót.) Persze, nem nagy kunszt az én bizakodásom, mert itthon, az én világlátásommal, a nagyiék mellett én maximum egy OKJ-s tanfolyam nélküli vakvezető kutya lehetek.
Én csak a kátyút látom, ők ugyan vaksin bukdácsolnak, de csukott szemmel tudják ki lopta el megint a közvilágításra küldött uniós pénzt. Eddig azt hittem, a XXI. században kendhez képest én vagyok a menő itthon! Kefe! Ha legalább fiú lennék! Akkor legfeljebb pancsernek tarthatnának. Így maximum kifőzdei fakanálidomár lehetek ebben a macsóhonban, mert a kanálmentesítő gender tudomány kiűzettetett az illiberális paradicsomból, csak az önimádó ádámok maradhatnak. (Azért írtam kis á-t, mert a valóságnak megfelelő kisebb nem látható.)
Most kend betáplálta a szűk agyamba, hogy ne a körülményeket, hanem a körülményeket formáló hatalom, és a hatalmat birtokló gyarlóbbnál gyarlóbb, sokszor embernek alig nevezhető torz jellemeket gusztáljuk. És tényleg. Nem a kutya, hanem a gazdája a hamis! Jé! Ilyesfélét a tata is mondott már, de valahogy nem ragadt meg. Pedig mondta: a puli terelő, a vizsla vadászó, a kuvasz őrző-védő, a narancsos vakkomondor meg buktató, de mind olyan, mint a gazdája, azért mert az egyik kutya, a másik eb! Na!
Kend a jellemábrázolásban jeleskedő ókori szerzők műveit falja, mint a tata. És úgy diskurálnak ketten kendék, hogy egy kukkot se értek belőle. Mit akart azzal mondani például, hogy Marx közgazdász volt, de filozófusként gyűlölik, a Soros meg filozófus és a kőgazdagságáért gyűlölik, míg most a gyűlölettől habzó szájú vaskos bankszámlájú schmittelt phd-s doktorok meg a Tízparancsolat nélkül leprást gyógyító csóró Jézushoz kezdenek nagy hirtelen, látványosan, közpénzen imádkozni a parlamentben? Hogy jön ez most ide? Esetleg bővebben, az okulásomra, valamikor? Sose fogom kitalálni, mire céloz kend az ilyesféle példálózással.
Viszont most! Mintha? Talán. Mikor kend magyarázza, hogy a gátlástalan, célratörő gennygóc gyorsan és magabiztosan haladva érvényesül. Igaz. Aki meg emberként keresi a tisztességgel járható utat, és menet közben nem akar embereket eltiporni, az meg kóvályog. Esetleg jól gondolom? A célratörő a diktátor, a tépelődő az meg a demokrata. Ajaj! Most csak rám hagyja, vagy tényleg?
Eddig oké a kend bölcselkedése, de mi köze van ennek ehhez a mocsárhoz, amiben fulladozva kapálózunk? Meg főleg a kutyatenyésztéshez?
Mert azt azért elég szörnyű olvasni kendtől, hogy egy nép, egy ország leigázásához szükséges szaktudás már rég adott, és ezt a tudományt nagy költséggel állandóan megújítják, még mielőtt az elnyomott népek észbe kapnának. Mert erre van pénz és a pénzért az aljas ember mindenre kapható. Szerintem kend – okkal vagy ok nélkül – elég borúlátó! Mennyi igazságtalanság érhette kendet, hogy még Szophoklész Antigonéját is így kifacsarja: „Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi”……. aljasabb!
Mit mondjak. A reményteljes 18-dik századtól napjainkig bandukolva székely magyarként nem sok pozitív élmény cirógatta, a hazafiúi lelkére rakódó keserűségről nem is beszélve. Mert igaza van kendnek a tata szerint, hogy egy idegen által ránk uszított pitbull harapása nem olyan fájdalmas, mint mikor a saját korcs kutyánk mar belénk.
Pont most. A nemzeti nagykutya! Ez aztán a hungarikum; a többszörös körgyűrű. Látta kend a tévében milyen bereccsentve ült össze a parlament alakuló ülése? Állig felfegyverzett terepruhás/sisakos/golyóállós hacukásokat védő rendőrgyűrű, akik mögött a parlamenti őrség lapul, akiket a TEK véd, akikre a készenléti rendőrség vigyáz. Az imádott vezért, meg a parlamenti páholyban pöffeszkedő arab nemzetbiztonsági kockázat cimboráját csak nem a kétharmados többségtől kellett megvédeni? Esetleg a sok nyálas kézcsóktól megkaphatja a sertéspestist? Ez is hungarikum a javából. Tudta kend? A leggazdagabb szemét disznó magyarok rokonsága rendelkezik az uniós pénzekből létesített legnagyobb sertéstelepekkel a kis hazában.
Tényleg. A tata mindenkivel komázik. A régi református pap is cimbi volt neki. Okos ember volt. Ki is marták a faluból gyorsan a pártszolgálatos egyházfik. Hoztak helyette Erdélyből engedelmes pártszolgát. Na, a cimbi mondta a tatámnak, mikor a pálinkának való löttyedt barackot magoztuk (mert pap létére teljesen úgy működött, mintha ember lenne, a magot meg a cián miatt kell kiszedni), hogy az arisztokrata ezüstkanállal veszi ki a gyémántgyűrűt a pöcegödörből. A munkásember fifikával és izzadsággal olyan szerkezetet készít, ami nem csak kiveszi, hanem meg is tisztítja. Ezek a senkiháziak meg fejest ugranak bele és lezabálják róla a ganét.
Meg azt is beszélték a tatával, hogy nem úgy van minden, hanem így is, meg úgy is. A mai kormányzó őfőméltósága szolgájaként közpénzből fizetik és gondolatrendőrségként használják az egyházakat, mint a Horthy, és az Izrael államhoz dörgölődve itthon nyílt antiszemita propagandát folytatnak, mint a Sztálin.
Az a lényeg, hogy kutya világ van ránk; ugathatunk, de minek, mikor még a másik kutya se hallja. Ezért jobban teszi kend, ha marad idegenbe, mert idehaza kend a vak komondor árnyékában csak egy siketnéma herélt sánta kóbor eb lehet, akinek fogatlan szájjal kellene a kapitalizmus farkastörvényeit érvényesíteni.
Bütyökfalva, 2018. augusztus 19.
Mirtill

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.