2018. augusztus 31., péntek

EZ AZ ORSZÁG TÉNYLEG LEMONDOTT MÁR MINDENRŐL?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.08.31.



Hahó! Jó reggelt, péntek van, ha valakit vigasztal, netán örömmel tölt el. Ha nem, akkor is péntek van. Holnaptól szeptember. Ennyi változik, minden más marad. Az állandó harcban állás marad. Ott hagytuk abba tegnap, hogy a toporzékolásügyi miniszter teszi, amihez a legjobban ért. Énekelni nem tud, azt már tegnapelőtt is láttuk, nagyobb baj, hogy a teremfutballon pallérozott diplomáciai érzéke sem túl acélos, ezért megint csak a szokásos pattogásra futotta az Orbán iránti feltétlen lojalitásából: bekérette a svéd nagykövetet, miután a svéd migrációért felelős miniszter, sőt a svéd külügyminiszter is megsértette a főnökét és a magyarembereket és Magyarországot. Úgyhogy Szijjártó nem hagyja, hogy

bárki büntetlenül köszörülje a nyelvét Magyarországon.

Azt még valahol értem, hogy az 1956-os párhuzamot nem tűrjük, amikor a migrációról szó esik – márpedig semmi másról nem esik szó -, azt viszont nem értem, hogy abban mi a gyász volt sértő, hogy Orbán és Salvini a demokraták és a baloldal ellen alakítanak szövetséget. Hát nem ők mondták a saját szájukkal? Túlmozgásos Péter mi a fenén sértődött meg? Ja, hogy a munkaköri leírásából fakadóan, mert csak. Mert ezt érti a rettegő populáció. Világos. Ennek ellenére, ezen a kocsmai diplomácián, ezen az útszéli, közönséges diplomáciainak csúfolt szóhasználaton mindig képes vagyok megrökönyödni, pedig semmi nem indokolja: ennél csak vadabb kirohanások és hisztériák körvonalazódnak, ahogy felpörög az EP-kampány.

Ennek ellenére azon folyamatosan el szoktam töprengeni, mi lenne, ha ez a kormánynak nevezett humanoid massza negyedannyit foglalkozna a zemberekéletét húsbavágóan érintő napi kérdésekkel, mint amennyit Orbán nagypolitikai ambíciói és a pereputty közpénzen hízásának elkenése érdekében vergődik. Hol tarthatna már az ország? Előfordulhatna olyan például, hogy az egyébként már most is foltokban no-go zónaként működő Honvédkórházban, ahol 112 orvos bejelenti, hogy mivel nem fizették ki a túlóráikat, felmondják az önkéntes túlmunkára vonatkozó szerződéseit, ezáltal az eddig sem csillagos betegellátás további veszélybe kerül (eltolódnak a tervezett műtétek, a sürgősségi ellátás tovább agonizál), a kibaszott illetékes Honvédelmi Minisztériumnak egy szarelkenő közleményre futja csupán? Amiben nem válaszolnak a sajtó hozzájuk intézett kérdéseire, viszont amiben azt állítják:

valótlan és hangulatkeltő, hogy nem fizetnék ki az orvosok túlmunkáját.


Létezik, hogy a szintén illetékes Emberi Erőforrások Minisztériumát megkérdezik, hogy szerintük szükség van-e valamilyen beavatkozásra ebben a helyzetben, de nem válaszolnak? Létezik, hogy így lehet kormányozni egy országot, hogy elég lehazugozni azokat, akikből éppen hülyét csinálnak? Létezik, hogy ebben az országban mindenki valótlanságokat állít és hangulatot kelt a kormány ellen? Orvosok, páciensek, tanárok, újságírók, diákok, tűzoltók, rendőrök?

Ha minden jól megy, nemsokára már az sem lesz, aki kérdéseket tegyen fel...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.