2018. augusztus 27., hétfő

GYERE HAZA! HA MÁR POFÁTLANUL ELMENTÉL

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2018.08.27.


...Gyere haza, mert kényeztet majd a kormány, ez a te kormányod is. Tiszteld! Kapsz kéglit, lesz munkahelyed. Ízibe. Itthon már majdnem minden fiatalnak van, jut neked is – a szüleidnél, a rokonaidnál, a barátaidnál, a szerelmednél akad egy pici szoba. Befogadnak, rendes emberek. Száz rongyért már élvezkedhetsz egyszobás albérletben. Ha ott a messziben mosogattál, takarítottál, tolmácskodtál, villanyt szereltél, henteskedtél, gyógyítottál, azt itthon is megteheted.

A lóvé? Állandóan az a rohadt pénz! Ne foglalkozz vele, majd kárpótol sok-sok minden itthon. Imádni fogod. Gyere! Lesz jó kis szilva pálinka, echte házi, magyaros lecsó, ökörfej. Vonatozhatsz kedvedre Felcsúton. Na? Londonban, Berlinben van-é ilyen szép sihuhu? Mi fizettük ki. A legnagyobb élmény vár a Puskás Akadémia meccsein. Jó, nem egy Arsenal vagy Bayern München, de a labda itthon is gömbölyű. Szétnyerheted magad valamelyik Vajna-kaszinóban, máris megoldódnak anyagi gondjaid. Olvashatod a Mészáros lapokat, ha szerencséd van és viselkedsz, bemehetsz valamelyik balatoni kúriájára is. Ki az a Mészáros? Megtudod, eláll a szavad, kiesik a szemed. Nem csapnak be a boltban, ez rémhír; a hivatalokban gyorsan, európai módon intézkedhetsz. A metrón kicsit vigyázz, mert a libsik le szokták állítani. Azért attól óvakodj, hogy sötétedés után futkoss a parkban – sok a denevér. Az asztmádat is olcsóbban kezelik itthon. Dehogy döglesz bele.

Gyere haza! Ha már pofátlanul elmentél. Mi az isten bajod volt itthon? Elvégezted az egyetemet is. Azt két év munkanélküliséget nagyobb erővel kibírhattad volna, tudod, az olyan átmeneti szakasz volt. Azóta itt dübörög minden, mint elefánt a hídon. Nem volt jó, hogy mindenki professzorkának szólított? Diplomával is ki lehetett volna bírni azt pár talicska trágya hordását. Az élet kemény. A pici gyereked hamarosan iskolás lesz, és ha már most három nyelven csicsereg, nem lesz gondja. Itthon tanulhat hittant is, kezébe vehet puskát, sőt mondhat verset a politikus bácsiknak.

Gyere haza! Nem külföldön, hanem itthon élni nagy kaland. Kicsit csalóként is, nem kell mindent bevallani az adóhivatalnak, nem vesznek azok neked kenyeret. A nagy csalók, a mutyizók itthon maradtak. Biztonságban, jólétben. Arra vigyázz, ne hagyd magad befolyásolni, mert akkor nagyon sokan a pokolba kívánnak.

Gyere haza! A 6.20-as vonatnál vár anyád, apád, testvéred meg a Blöki. A bukszádat nehogy kinn hagyd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.