2018. augusztus 17., péntek

HA ÍGY LÉP BE A FACEBOOKRA, SZINTE BIZTOS, HOGY SOHA NEM TÖRIK FEL A FIÓKJÁT

HVG ONLINE / TECH
Szerző: hvg.hu
2018.08.17.


A kétfaktoros azonosítás régóta elérhető a Facebookon, de annak bonyolultsága miatt többen inkább nem éltek vele. Nemrég végre megjavították és lényegesen felhasználóbarátabbá is tették. Mutatjuk, hogyan tehet szert extra biztonságra néhány kattintással.

Az internetes szolgáltatások szinte mindegyike kínál kétlépcsős (másik nevén kétfaktoros) azonosítási lehetőséget, amelynek lényege, hogy a felhasználóknak belépéskor nem csupán a fiókhoz tartozó jelszavukat kell megadni, hanem egy véletlenszerűen generált kódot is, ami például SMS-ben érkezik. Ilyen kiegészítő védelemmel a Facebook is régóta rendelkezik, de megkockáztatjuk, a többség talán nem is hallott róla. Nem véletlenül: a rendszer olyannyira elhanyagolt és bonyolult módon működött, hogy akik tudtak is a létezéséről, azok sem vesződtek vele.

A helyzet szerencsére sokkal jobb lett azóta, a cég ugyanis nemrég alapjaiban szabta újra a bevett és sok helyen igen népszerű azonosítási technikát, és végre azt is megoldották, hogy a kódgeneráláshoz ne csupán a nem túl biztonságos SMS-t, külső alkalmazást is lehessen használni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.