2018. augusztus 21., kedd

HONT ANDRÁS: KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SAJTÓPRIBÉKEKHEZ RIADT OLVASÓK SZÁMÁRA

VÁROSI KURÍR
Szerző: Városi Kurír
2018.08.20.


„Minek velük foglalkozni”? - mert ez a mai magyar valóság.

Hont András, a HVG újságírója az utóbbi két hétben állandósult célpontjává vált a nemzet közpénzből finanszírozott Origo-jának. Mindezt azzal vívta ki, hogy ellenvéleménnyel élt egy cikkükkel kapcsolatban. Azóta minden írni akár csak dadogva is képes rúgott egyet rajta Fidesz-oldalról.

„Minek velük foglalkozni”?

Kérdezhetik, hogy egyáltalán miért kell olvasni az ilyen cikkeket, miért nem intézi el Hont maga is és mindazok, akiket felháborít a megrendelésre bárkit fikázó, alázó újságírás-imitáció. A választ a kipécézett adja meg közösségi oldalán, amelyből alább a szerző engedélyével idézünk:

“Kezdjük onnan, hogy a „minek velük foglalkozni”, „nem kell őket provokálni”, „ne adjunk alapot arra, hogy kiforgassák a szavainkat” és az egyéb meghunyászkodó, Stockholm-szindrómás makogásokat talán hagyjuk. Foglalkozni azért kell velük, mert a mai magyar valóság ez: kormánypénzen retardált buflákok szintjére zülleszteni a közbeszédet, sőt a hétköznapi társalgásokat is. Önmagában nem old meg semmit, ha visszahúzódunk zsugorodó köreinkbe illedelmesen csevegni fennkölt témákról, és befogjuk az orrunk, hogy ne érintsen az orbáni ordenáréság orrfacsaró odőrje.

Nem, időről-időre ki kell mondani magunk
és a külvilág számára, hogy azért nem vegyülünk, azért nem tartjuk hozzánk hasonló autonóm lényeknek, a miénkkel megegyező szakmák művelőinek azokat, akik ebben a züllesztésben részt vesznek, mert pontosan azok, amik: retardált buflákok. Ezért kell saját felületeinken néha teret engedni e „ló faránál kohlott, paraszt szidalmazásoknak” (Pázmány, keresztény értékek!), hogy magunknak és másoknak tisztázzuk a különbségeket. Azután meg mindenki eldönti, mely körökhöz óhajt tartozni. És erről nem nyitunk vitát (velük másról sem), bármennyire is provokáljanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.