2018. augusztus 4., szombat

LETELEPEDÉSI KÖTVÉNY: VÁLASZ NINCS, CSAK HAZUGSÁGOK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.08.04.


Háborút indított Orbán az EU ellen, mert Magyarországnak kellett volna elbírálnia 1294 bevándorlási kérvényt. Cserébe 20 ezer embert befogadott letelepedési kötvényért cserébe. A kamatokról azonban nem csupán hallgat, de hazudozik is a kormány.

A DK-s Varjú László országgyűlési képviselőként próbált ezt-azt megtudni a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban. Mint a kormánynak írta: "öt évvel ezelőtt indították el a letelepedési kötvényprogramot, amivel több, mint húszezer ember érkezett Magyarországra Kínából, Oroszországból, Észak-Afrikából és számos arab országból. Ezek az emberek nem háború vagy üldöztetés elől menekültek, befogadásukra sem emberiességi megfontolások, sem nemzetközi egyezmények nem kötelezték Magyarországot. Ők azonban éltek a Fidesz letelepedési kötvénye által fölkínált lehetőséggel, hogy mintegy 90 millió forintnak megfelelő euró busás hozamra történő kölcsönzése ellenében családostul szabad beutazási és letelepedési engedélyt szerezhetnek Magyarországra és ezzel az EU-ba. Bár a kötvényeken nem a magyar állam keresett, hanem a Rogán Antal kijelölte offshore cégek, most a költségvetésnek kell 35 milliárd forintot kifizetnie kötvényhozamként az így betelepítetteknek. Csak összehasonlításként: ebből az összegből ki lehetne fizetni annak az adósságának a felét, amit mind közönségesen csak kórházi adósságnak szoktak nevezni, holott azt az adósságot a magyar kormány halmozta föl azzal, hogy nem finanszírozza az egészségügyi beavatkozások tényleges költségeit, és hárította át a kórházakra.

Kérdezem ezért Miniszterelnök urat:

1. Miből fogják kifizetni az elmúlt években betelepített bevándorlók kötvényhozamait?

2. Szerepel-e erre fedezet a költségvetésben, és ha igen, melyik soron?

3. Mennyi pénzt vontak el önök a bevándorlók hozamaira a családtámogatásoktól, az oktatástól és az egészségügytől?

4. Milyen összegű tőke után fizetjük ezt a hozamot?

5. Hogyan aránylik ez a hozam az elmúlt öt évben a világpiacon Magyarország számára elérhető hitelek kamatához?

6. Jól értem-e, hogy a magyar kormány a világpiacon elérhetőnél jóval drágábban vett föl hitelt a letelepedni kívánóktól, de ez a madzagra kent méz még nem volt elég, ezért bónuszként korlátlan európai letelepedést is fölkínált nekik és családjuknak?

7. Fogalmazhatjuk-e ezt úgy is, hogy az évek óta teli szájjal migránsozó kormánypárt jó drágán bérelt föl bevándorlókat, hogy betelepíthesse őket az országba?

8. Kifizetik-e a letelepedési kötvényük hozamait azoknak is, akikről azóta kiderült, hogy nemzetközi bűncselekményekben vagy terrorizmus támogatásában érintettek?"

Aki egy kicsit is tisztában van azzal, hogy a Fidesz mennyire becsüli az országgyűlést és a választott képviselőket, azt nem lepi meg a válasz, melyet teljes terjedelmében közlünk:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.