2018. augusztus 27., hétfő

MÁR 8 MILLIÁRD FORINT KÖZPÉNZT ÖLT AZ MNB ALAPÍTVÁNYA EGY VILLÁBA

ÁTLÁTSZÓ / VASTAGBŐR
Szerző: ERIC
2018.08.27


A Budai Várban álló Lónyay-Hatvany villát 2014 végén 3,4 milliárd forintért vette meg a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae nevű alapítványa. A felújításra már elment 4,5 milliárd, de még mindig nincs kész.

“Az 1870-1872 között épült háromemeletes villát a húszas években báró Hatvany Ferenc, a neves festőművész és műgyűjtő vásárolta meg. A második világháborúban az épület bombatámadást kapott, és teljesen megsemmisült. A Vár rekonstrukciója során sem állították helyre, a telek üresen maradt.

2000 és 2007 között elindult az újjáépítés, a homlokzat ekkor elnyerte végleges állapotát. A villát 2014 decemberében 4,6 milliárd forintért vette meg a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA), az építkezés akkor már évek óta állt. Az épületben a tulajdonos alapítvány konferencia- és rendezvényközpontot alakít ki.” – olvasható a Magyar Építők nevű szakportál honlapján. A lap kiadója a Regon Média Zrt., amiről az Átlátszó itt írt részletesen.

A Lónyay-Hatvany villa felújításának előkészítésére (!) jól bevált cégekkel szerződött a PADA, a kivitelezésre kiírt közbeszerzést pedig a Magyar Építő Zrt. nyerte el nettó 4,49 milliárd forint értékben...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.